Voda kao jednostavno rješenje za zdraviji život

Magnezij je prema zastupljenosti u našem tijelu na četvrtom mjestu, stoga je lako zaključiti da ima veliku ulogu u održavanju zdravlja tijela. Nedostatak magnezija može se odraziti na sve dijelove tijela, od živčanog i krvožilnog sustava, pa sve do mišića, kostiju i probave. 

Trebate li dodatan izvor magnezija u svojoj prehrani voda Donat Mg odličan je izbor za vas. Pronađite je u najbližoj trgovini i uživajte u svim blagodatima koje će dati vašem organizmu.

Voda Donat Mg puni se iz izvora u Rogaškoj Slatini u Sloveniji
Donat Mg odličan je izbor za vas

Izvor vode u blizini

Voda Donat Mg puni se iz izvora u Rogaškoj Slatini u Sloveniji, u čijim je dubinama tisućama godina skupljao minerale. Ova prirodna mineralna voda ima jedinstven sastav koji se ne može pronaći nigdje drugdje na svijetu te je jedinstvena po svom bogatstvu i djelotvornim učincima na rad organizma. 

Voda Donat Mg također se koristi i za pomoć oko probavnih problema
Donat Mg je ponajviše poznat po djelotvornim učincima za probavu

Arheološka istraživanja pokazala su kako se za djelotvorne učinke na zdravlje vode iz izvora u Rogaškoj Slatini znalo još u doba starog Rima, a zapisi koji datiraju iz sredine 17. stoljeća pripisuju ovoj vodi gotovo pa magična svojstva iscjeljenja. Danas za vodu iz izvora u Rogaškoj Slatini ne morate putovati daleko – dovoljno je da se uputite do trgovine i tamo uzmete Donat Mg vodu i uživate u svim njenim blagodatima.

Voda kao rješenje za mnoge probleme

Iako je voda Donat Mg ponajviše poznata po djelotvornim učincima za probavu, ona se itekako može koristiti i kao pomoć kod nedostatka magnezija u organizmu. Kada nema dovoljno magnezija u organizmu, on počinje koristiti svoje rezerve iz jetre i kostiju, a kada se one potroše kreću mnogi simptomi kao što su:

Ipak, voda Donat Mg odlično je rješenje za ovaj problem – već 0,3 l sadrži istu količinu magnezija kao i deset banana, dok sa dnevnom dozom od između 0,3 i 0,4 l možete zadovoljiti dnevnu potrebu za unosom magnezija.

Bolja probava

Voda Donat Mg također se koristi i za pomoć oko probavnih problema, pogotovo kada je riječ o zatvoru i žgaravici. Klinička studija u Berlinu potvrdila je kako upravo ova voda pomaže u regulaciji probave i to kod gotovo 96% ispitanika. Osim što pomaže kod konstipacije uzrokovane nedostatkom magnezija, Donat Mg voda sadrži i sulfate koji djeluju kao blagi laksativ koji će ubrzati probavu. S druge strane, hidrogenkarbonati, koji su također u njezinom sastavu, pomoći će neutralizirati želučane kiseline i tako smanjiti neugodnu žgaravicu.

Znate da probiotici u sebi sadrže bakterije koje obožavaju obitavanje unutar našeg probavnog sustava, a na nas nemaju negativan utjecaj. Više o probioticima možete pročitati u članku sa naslovom “Pomozite probavi uz probiotike“.

Članci iz iste kategorije