Prirodni lek za gorusicu i njene simptome

Gorusica predstavlja jedan od najvećih problema današnjice i sve se više javlja kod mlađe populacije. Prvi znak koji upućuje na nju je blago štucanja, a nakon nekog vremena pojavljuju se i neugodni simptomi žarenja u prsnom košu i grlu. Postoje razni načini kako da eliminirate gorušicu, no niti jedan prirodni lijek nije toliko učinkovit u njenom suzbijanju, koliko u samoj prevenciji. Kroz ovaj tekst upoznati ćemo vas sa simptomima ove neugodne tegobe i načinima kako da ih se otarasite.

Šta je gorusica?

Gorusica ili piroza predstavlja neugodan osjećaj žarenja u tijelu. Pojavljuje se u želucu, koji nije sposoban zaustaviti prodor želučane kiseline natrag ka grlu. Upravo zbog toga imate osjećaj pečenja, a u nekim težim oblicima i boli u tijelu.

Donat Mg je prirodni lek za gorusicu
Prirodni lek za gorusicu može biti Donat Mg

Sam osjećaj žarenja prvo se javlja u trbuhu, u gornjem dijelu želuca, od kuda se penje kroz tijelo prema ustima. Prirodni lek za gorusicu je Donat Mg, koji će pomoći probavljanju hrane i neutralizirati sam osjećaj pečenja.

Uzroci gorusice

Uzroci gorusice mogu biti raznoliki, a najčešće su to:

  • pojačan stres
  • nepravilna prehrana
  • alkohol 
  • cigarete
  • prejedanje

Kako biste zaštitili od pojave ove neugodne tegobe, nastojte se baviti fizičkom aktivnošću i pazite na prehranu. Također, pokušajte smanjiti ili prestati s negativnim navikama ispijanja alkohola i cigareta.

Vide: Gorušica i gerb – problem viška ili manjka želudačne kiseline? /#1/ dr Bojana Mandić

Simptomi gorusice

Prvi simptom gorusice je lagano štucanje. Ono je uzrokovano oslabljenim mišićem želuca, koji je zadužen za odvajanje želučane kiseline od jednjaka. Nakon toga, mišić sve više popušta i simptomi gorusice postaju sve izraženiji. Javlja se osjećaj pečenja u prsima, pa čak i u grlu. Dugotrajna gorusica može prouzrokovati i neke teže simptome, poput:

  • karijesa
  • neugodnog okusa u ustima
  • kašlja
  • promuklosti
  • bolova u grlu

Prirodni lek za gorusicu može biti Donat Mg, koji će osim u pomoći pri eliminiranju simptoma, biti odličan suradnik tijelu u prevenciji gorusice. 

Prirodno rješenje za gorusicu

Već smo spomenuli učinkovit prirodni lek za gorusicu, no postoje i razni drugi načini da se rješite ove neugodne tegobe. Neke od stvari koje vam mogu pomoći u prevenciji su:

U slučaju da često patite od gorušice, odlično rješenje je ispijanje Donat Mg ujutro i navečer. Tako ćete pomoći tijelu u rješavanju gorusice i olakšati mu probavu hrane. Gorusica je ozbiljan problem i veoma je bitno jednako tako mu pristupiti te se pobrinete za prevenciju.

Članci iz iste kategorije