Upoznajte se pobliže s koenzimom Q10

Često se nalazimo u situaciji kada osjećamo da nismo sasvim zdravi, da nešto nije u ravnoteži te da bismo si na neki način morali moći pomoći. Ali, nalazimo se pred zidom vlastitog neznanja i neinformiranosti, a svaki pokušaj da nešto naučimo i pokušamo, svodi se na informacije na Internetu koje često znaju biti polovične ili netočne.  Ako se osjećate posebno umorno, iscrpljeno i imunitet vam je neprestano narušen, vjerojatno vam u organizmu nedostaje koenzim Q10. On je ključan u stvaranju energije u našem tijelu i služi u procesu antioksidativne zaštite organizma od štetnih i slobodnih radikala. Zaslužan je za stvaranje preko 90% energije u našem tijelu.

Prednosti

Stoga, ako osjećate taj umor kojeg nikako niste u stanju prevladati, iscrpljeni ste i san vam nikada u potpunosti ne napuni baterije, nemojte sumnjati u prednosti koenzima Q10. Slobodno uzmite dodatnu dozu jer vjerojatno ga niste dovoljno unijeli pomoću prehrane ili se hranite neredovito i nezdravo. Premale količine uzrokovat će veći umor i smanjenu produktivnost, a duže pomankanje potrebnih količina može dovesti i do ozbiljnijih bolesti. Osim što će koenzim Q10 nahraniti vaše tijelo potrebnom energijom, pomoći će vašem organizmu da na staničnoj razini stvara energiju i štitit će vaš imunitet kako biste ostali zdravi i ponovno imali energiju za svakodnevni život. Nećete se više morati boriti s kroničnim umorom i jutrima kojima započinjete dan, a osjećate se umornije nego što ste bili kada ste legli u krevet.

Koenzim Q10 na tržištu

Koenzim Q10, odnosno njegove ootrebne količine lako se mogu naći u hrani. Posebno ga mnogo ima u zelenom povrću kao što je špinat te u nekim orašastim plodovima kao i u mesu i posebno u ribi. Ali ponekad, čak i uz pažljivu prehranu, nije ga moguće unijeti dovoljno. Problem je što se nakon 35. godine života, a to je period kada je odrasla osoba u stadiju života kada mu je potrebno najviše energije, razgradnja koenzima Q10 smanjuje i vrlo ga je teško unijeti dovoljno. Stoga su se na tržištu pojavili dodatni izvori, kao što je koenzim Q10 u obliku kapsula. Njihova konzumacija je sigurna i zasigurno će vam pomoći, ali važno je pridržavati se uputa i doza koje pišu na pakiranju kako bi unos bio prilagođen potrebama i mogućnostima tijela da ga razgradi i kvalitetno iskoristi.

Počeci obiteljske psihoterapije datiraju još iz davnih dana, a stvarnim počecima obiteljske psihoterapije kao posebnog psihoterapijskog pravca u 50-tim godinama prošlog stoljeća prethodilo je veliko zanimanje struke za bračno savjetovanje. Čitajte više …

Članci iz iste kategorije