Samohodne kosilice najbolji su izbor

Mnogi ljudi imaju potrebe za kupnjom kosilica, koje će im olakšati košnju travnjaka. Travnjaci mogu zauzimati veći dio okućnice, a kako bi cijela kuća izgledala lijepo i uredno, neophodno je da je travnjak pokošen. Za njegovo uređenje i održavanje najbolje su samohodne kosilice, s kojima veoma jednostavno i brzo možete pokositi travnjak. Postoje razne vrste kosilica, a ovisno o veličini travnjaka birate onu koja Vam najbolje odgovara.

Ručne kosilice za manje travnjake

Samohodne kosilice nešto su skuplje od ručnih, a u slučaju da je travnjak o kojem morate brinuti malen, tada su ručne kosilice bolji izbor. Njihova cijena u većini slučajeva je manja od 1000 kuna, a lakoća upravljanja ovom kosilicom će Vas oduševiti. One su također 100% ekološki prihvatljive i ne proizvode ružne zvukove koji bi mogli uznemiravati cijelo susjedstvo.

Samohodne motorne kosilice

Za nešto veće travnjake najbolji izbor su samohodne kosilice, kojima je veoma lako kositi. One imaju vlastiti pogon i kosit će travnjak bez Vaše potrebe za guranjem. Ove kosilice svima su prvi izbor i ujedno su najpoznatije kosilice za normalne ljude. Kvalitetne samohodne kosilice imaju pogon na sva 4 kotača i to omogućuje jednostavno i brzo košenje travnjaka, bez Vaše snage. Namijenjene su košnji ravnih travnjaka i nikako se ne bi trebale koristiti na neravnim ili travnjacima na kojima ima kamenja koje bi moglo napraviti štetu na kosilici.

Odabir kosilice ovisno o veličini travnjaka

Travnjake ćemo podijeliti u 3 veličine, te ovisno o veličini napisati koja kosilica je najbolji izbor. U male travnjake spadaju svi oni s manje od 300 m2 površine, a za njihovu košnju idealne mogu biti ručne kosilice ili električne i akumulatorske kosilice. Površina je veoma mala, te nije potrebno izdvajati veće svote novaca za kupnju skupljih kosilica. Srednji travnjaci su površine od 300 do 800 m2 i za njihovo košenje najbolje su samohodne kosilice. One će veoma brzo i lijepo pokositi travnjak, bez potrebe za trošenjem vaše energije na guranje. Veliki travnjaci su oni veći od 800 m2, a za njihovu košnju može se koristiti samohodna kosilica ili traktorska kosilica.

Kosilice možete jednostavno kupiti online po najboljim cijenama! Web trgovina ab-doo.si u ponudi ima razne vrste kosilica, te ćete zasigurno pronaći ono što tražite. 

Članci iz iste kategorije