NAS Synology je odličan izbor za mnoge

Za sve one koji redovito koriste internet, razne kratice koje se pojavljuju na internetu su gotovo svakodnevica. No, neki su možda čuli za NAS, ali nisu znali što je to. To je kratica od Network-attached storage, a to je računalo povezano na mrežu koje se koristi za pohranu podataka. 

NAS Synology je naziv za posebnu skupini takvih proizvoda, a dostupni su u raznim konfiguracijama. Svi modeli također imaju i posebnu programsku podršku DSM (Disk Station Manager). Više o ovom odličnom mrežnom rješenju za pohranu pročitajte u nastasvku.

Raznolike NAS Synology konfiguracije

Različite NAS Synology konfiguracije mogu se koristiti od strane poslovnih i privatnih korisnika, a privatni korisnici trebaju posebno razmotriti svoje stvarne potrebe prije nego što odaberu pojedinu konfiguraciju. Cijena se razlikuje ovisno o komponentama, pa ako vam neke komponente nisu potrebne, nije potrebno plaćati skuplje konfiguracije. Ima više komponenti od kojih se može sastojati NAS Synology, ali one koje su najvažnije pri odabiru su svakako:

  • Procesor
  • Radna memorija
  • Priključci za druge komponente i uređaje

Upravo ovisno o snazi procesora i količini radne memorije se cijena NAS Synology uređaja može dosta razlikovati.

Brze i kvalitetne informatičke komponente

Jedna od osnovnih komponenti koja se nalazi u NAS Synology uređajima je procesor. Moguće je odabrati neke od onih slabijih pa do višejezregnih koji mogu vrlo brzo obavljati sve zadaće. No, što je procesor jači, to i cijena ovih uređaja drastično raste. Ipak, ako niste zahtjevan korisnik i ako ćete NAS Synology koristiti samo povremeno, ne morate ciljati na one najsnažnije procesore. 

NAS Synology za pohranu podataka.
Kod NAS Synology NAS je kratica od Network Attached Storage, a to je računalo povezano na mrežu koje se koristi za pohranu podataka. 

Slično je i kada je u pitanju radna memorija. Uz veću količinu radne memorije možete očekivati i brže obavljanje nekih zadataka, no za nezahtjevne korisnike, neće biti potrebe za velikom količinom. Priključci su važni ako na NAS Synology planirate priključivati i razne druge uređaje pa morate pazite da imate dovoljno USB priključaka i slično.

Gdje kupiti mrežne uređaje za pohranu podataka

NAS Synology mrežne uređaje za pohranu podataka možete uglavnom pronaći samo u specijaliziranim informatičkim trgovinama. Razlog za to je što takve uređaje uglavnom kupuju osobe koje točno znaju što žele, ali čak i ako imaju nekih dvojbi oko kupnje, uvijek se mogu obratiti osobama koje tamo rade.

Sve o čemu trebate znati o brojevih modela NAS Synology

Često je riječ o informatičkim stručnjacima na tom području i koji vam odmah mogu pružiti pomoć i dati korisne savjete oko kupnje takvih i sličnih uređaja.

Članci iz iste kategorije

Leave a Reply

Your email address will not be published.