E trgovine su sve popularnije

Jedan od trendova koji se svakako nameće kada je u pitanju trgovanje su e trgovine. Danas se za njih koriste razni nazivi, poput web trgovina, internetskih trgovina, online trgovina i sl. U pravilu je riječ o trgovinama koje su dostupne na internetu i putem kojih možete vrlo jednostavno naručiti robu koja će vam nakon toga biti dostavljena na kućnu adresu.

Samostalne e trgovine
Danas se na internetu mogu pronaći i brojne samostalne e trgovine.

Neke e trgovine za dostavu imaju svoje vlastite dostavljače, dok se neke druge koriste uslugama nekih drugih tvrtki ili uslugama pošte.

Lokalna i online varijanta iste trgovine

Danas se mogu pronaći brojne lokalne trgovine koje prodaju sve i svašta. Mnoge od njih su shvatile moć interneta pa osim lokalne varijante posjeduju i onu na internetu. Takva e trgovina najčešće nudi sve iste proizvode koje nudi i lokalna varijanta, ponekad i po nešto nižim cijenama. Danas je sve više onih koji ne vole napuštati vlastiti dom pri kupnji bilo kakvih predmeta i vole to napraviti putem interneta.

Upravo oni su redoviti kupci u e trgovinama te ih koriste za kupnju onih osnovnih potrepština, primjerice hrane, pa sve do kupnje onih velikih stvari, primjerice namještaja.

Samostalna e trgovina

Danas se na internetu mogu pronaći i brojne samostalne e trgovine. Riječ je o trgovinama koje su dostupne isključivo na internetu, odnosno nemaju svoje fizičke poslovnice. Upravo zbog toga, kupcima mogu ponuditi i još niže cijene jer:

  • Nemaju troškova plaćanja najma fizičke poslovnice
  • Nemaju troškova plaćanja radnika u fizičkim poslovnicama
  • Nemaju razne troškove i poreze koje imaju oni s fizičkim poslovnicama

Ovakva e trgovina orijentirana je isključivo na kupca te se trudi što je moguće više kupcu izaći u susret. Često se tako nudi besplatan povrat i zamjena ili povrat novca u slučaju da proizvod nije onakav kakav je oglašen, pomoć pri kupnji raznim savjetima i slično.

Izrada e trgovine

Danas na tržištu možete pronaći brojne informatičke tvrtke koje vam mogu izraditi vašu e trgovinu. Od vas će tražiti samo neke osnovne informacije, kao i podatke koje želite imati upisane. Neke tvrtke vam tako mogu napraviti kompletnu e trgovinu, što uključuje izradu dizajna, ali i unos svih vaših proizvoda koje planirate prodavati.

Ako ne želite takav pristup, tvrtka vam može izraditi samo onaj osnovni dio, dizajn i sve potrebno za vođenje e trgovine, a onda vi naknadno možete sami dodavati proizvode koje ćete prodavati.

Čitajte i sljedeći članak: Hrvatski web hosting za vaše web stranice

Članci iz iste kategorije