Razlozi odabira umetaka za kosu

Umetci za kosu, uz ekstenzije za kosu, sve su češći izbor velikog broja žena u svijetu koje žele jedinstven izgled. Mogu biti izrađeni od prave ljudske kose te od sintetičkih materijala. 

S obzirom da je duga, lijepa, njegovana i bujna kosa oduvijek smatrana najljepšim ženinim ukrasom te se kroz povijest, u svim dijelovima svijeta povezivala sa zdravljem, bogatstvom, ne čudi kako se sve veći broj žena odlučuje upravo za korištenje umetaka za kosu.

Frizura u trenu

Umetci za kosu se vrlo brzo i jednostavno postavljaju te su odličan izbor za osobe koje nemaju puno vremena za sređivanje frizure pa su često prvi izbor kada je riječ o frizurama za posebne prilike i brze transformacije. Umetci za kosu se odlično slažu sa šminkom, posebno s naglašenim make up-om na očima.

Umetci za kosu su odličan izbor za osobe koje nemaju puno vremena za sređivanje frizure
Umetci za kosu oblikuju se prema vašim potrebama

Zbog toga se danas mogu vidjeti na kosi brojnih žena, koje ih koriste u razne prigode, od onih svečanih pa sve do svakodnevnih izlazaka, primjerice odlazaka na posao i slično. Mogu se postaviti kod kuće, a možete i posjetiti neki frizerski salon.

Brojne prednosti ovih dodataka za kosu

Svoju popularnost, umetci za kosu su postigli promocijom u svijetu bogatih i slavnih. S popularizacijom je došlo do masovnijeg korištenja umetaka za kosu, a posebice zbog idućih razloga:

  • pristupačna cijena 
  • brz i jednostavan način promjene frizure
  • raznolikost boja umetaka za kosu
  • raznolikost oblika 


Popularizacija umetaka za kosu

Kao što je već rečeno, umetci za kosu i ekstenzije, svoju popularnost mogu zahvaliti svijetu showbusinessa u kojem su nerijetka pojava. Naime, nema poznate i slavne osobe koja barem na jednom događanju ili dodjeli nagrada nije nosila umetke za kosu, bilo da je razlog promjena duljine kose ili povećanje volumena kose.

Uz to, vrlo su popularni postali i umetci za kosu sa šiškama koje su proslavile zvijezde poput Penelope Cruz i Eve Longorije. Prije 15-ak godina se stavljanje umetaka za kosu kod poznatih i slavnih skrivalo i tajilo pa su tako frizeri poznatih osoba bili primorani potpisivati ugovore u kojima su se obvezivali kako nikom neće govoriti podatke o svojim klijentima. U zadnje se vrijeme o tome vrlo otvoreno govori čime se skida stigma s osoba koje ih moraju nositi zbog zdravstvenih razloga. A čak je veliki broj glumica i pjevačica koje ponosno slikaju i objavljuju na društvenim mrežama svoje kolekcije umetaka i perika.

Članci iz iste kategorije