Pronađite savršene ekstenzije za kosu

Ekstenzije za kosu posljednjih su godina sve popularnije rješenje za brze promjene frizure – dok uživate u blagodatima i jednostavnom održavanju kratke kose, kada god poželite možete ponovno imati dugu i bujnu kosu savršenu za elegantne i zanimljive frizure.

Prodaju se u mnogim različitim verzijama, a koju ćete odabrati ponajviše ovisi o tome tražite li trajno rješenje koje će se prirodno uklopiti uz vašu kosu ili pak varijante s kojima se možete poigrati kada želite neku veliku promjenu.

Različite vrste ekstenzija

Kada birate ekstenzije za kosu, imate mogućnost odabira:

  • trajnih
  • clip on ekstenzija za kosu.

Trajne se lijepe keratinskim ljepilima ili pak upliću u kosu, te ih je prirodnim rastom kose svakih nekoliko mjeseci potrebno ponovno postaviti. S druge strane clip on ekstenzije za kosu možete skidati i stavljati po želji, koliko god puta hoćete, ali ih ne možete nositi cijelo vrijeme, tj. prije spavanja ili pak kada ih više ne trebate potrebno ih je skinuti i pospremiti za iduće nošenje.

Keratinske ekstenzije za kosu

Moguće je pronaći ekstenzija za kosu od prirodne kose ili pak umjetnih materijala, kod obje vrste. Kada ih odabirete važno je da obratite pozornost na materijal, jer će o njemu ovisiti održavanje. Ako želite one koje možete uređivati toplinom, svakako pripazite da je to moguće jer već i jedno sušenje fenom može uništiti one koje se ne smiju obrađivati toplinom!

Zdrava kosa uz ekstenzije

Ono što morate imati na umu kada tražite ekstenzije za kosu jest da one stvaraju određeno opterećenje na vašoj prirodnoj kosi. Stoga je važno paziti s umetanjem privremenih ekstenzija, koje se mjere u češljićima i pramenovima. Kako kosa ne bi ispadala zbog pretjerane opterećenosti, pogotovo ako imate tanku i rijetku kosu, radije se odlučite za one s manje češljića ili pak manje pramenova na jednom češlju.

Ako pak birate trajne ekstenzije za kosu, nemojte inzistirati na predugim i preteškim modelima, iz istih razloga. Uz to, pripazite i na to da ih održavate kako treba. Za četkanje potrebne su posebne četke za raščešljavanje, a ekstenzije za kosu se moraju prati u nježnim šamponima te hraniti regeneratorima, pogotovo ako su od prave kose.

Članci iz iste kategorije