Ekstenzije za kosu omogućuju čarolije

Promjena frizure preko noći ideja je kojoj se vesele mnogi ljubitelji kose. Duga bujna kosa koja se slijeva niz leđa jedan dan se zamijeni kratkom da bi se treći dan kosa opet magično produžila tako da ju možemo zavezati u visoki rep.

Na žalost, nije moguće kosu natjerati da preko noći vidno naraste i produži se, što predstavlja dodatan rizik svaki puta kada se odlučimo na drastičnu promjenu frizure. Ipak, vrijeme čekanja da kosa naraste svaki puta kada nam počne nedostajati naša duga kosa je prošlo. Ekstenzije za kosu omogućuju nam da svoju frizuru mijenjamo gotovo svaki dan!

Vrste ekstenzija za kosu

Ovisno o tome koliko ste sigurni u svoju odluku da kosu ponovno produžite, na izbor se nude dvije vrste ekstenzija – one trajne i one privremene. Privremene ekstenzije za kosu ponajprije su one s kopčom, koje su također odlična ideja za sve koji žele eksperimentirati i često mijenjati frizure i dužinu kose.

Ekstenzije za kosu

Takve ekstenzije ili umetci za kosu mogu se pronaći u obliku traka s nekoliko kopči ili pramenova s jednom kopčom, koje se mogu postaviti na željena mjesta, gdje se kopče lakše mogu sakriti unutar prirodne kose.

S druge strane, tu su perike i trajne ekstenzije, koje se s kosom mogu povezati lijepljenjem ili pletenjem. Za lijepljenje se često koristi plastična ili keratinska baza, ili silikonsko ljepilo, a sam proces mora se ponavljati svakih nekoliko mjeseci, ovisno o kvaliteti i brzini rasta kose.

Kakve ekstenzije odabrati

Na izbor se nude ekstenzije za kosu od prirodne i umjetne kose, a odluka o tome koje ćete odabrati često se svodi na veličinu vašeg budžeta. S jedne strane, ekstenzije od prirodne kose u prosjeku su dugotrajnije, mogu se bojiti i otpornije su na toplinu od ekstenzija od umjetne kose. Imate li mogućnost odabira, pokušajte pronaći europsku ili indijsku kosu, s obzirom da je ona najsličnija prirodnoj kosi Europljana.

S druge strane, ekstenzije za kosu porijeklom iz istočne Azije često su niže kvalitete, s obzirom da je općenito vlas deblja pa se često stanjuje kemijskim procesima kako bi što više sličila europskoj kosi, što utječe na njenu dugotrajnost. S druge strane, tu su ekstenzije od umjetne kose, koje se ne mogu bojiti i nisu toliko otporne na toplinu. No, mogu se pronaći po nižim cijenama te u mnogo širem izboru boja i nijansi pa je lakše pronaći odgovarajuće keratinske ekstenzije za kosu.

Svi modeli ženskih espadrila su sa mekanim uloškom, lagane i vrlo udobne za nošenje.  Čitajte više …

Članci iz iste kategorije