Vlastita spa kupaonica

Brzi način života i stres s kojim se svakodnevno susrećemo uputili su nas na važnost pravilnog odmaranja i opuštanja, koji pomažu mentalnom, ali i fizičkom zdravlju svakog od nas. Stoga je uređenje prostora u kojem živimo kako bi bio što bolji za opuštanje i odmor jedna od najvažnijih stavki u uređenju doma.

Barem jedna prostorija u domu trebala bi biti opremljena stvarima koje pomažu da se riješimo stresa, opustimo i odmorimo te svom umu priuštimo odmak od brzine i napetosti s kojim se bori svaki dan. Kupaonica je jedan od prostora savršenih upravo za takvo uređenje, jer široki izbor dodataka nudi mogućnost pretvaranja obične kupaonice u mali privatni spa.

Velike promjene

Ugradnja masažne kade ili tuš kabine vjerojatno je jedna od prvih stvari koja vam pada na pamet kada se prića o spa kupaonici. Teško da nešto može zamijeniti osjećaj opuštanja za vrijeme hidro-masaže u vlastitom domu, kada god vi to želite. Ipak, važno je na umu imati kako su masažne kade i tuš kabine pomalo nezgodne za čišćenje.

Kupaonice

Ppotrebno je posvetiti vrijeme i trud u održavanju higijene, jer se loša higijena može odraziti na neugodne mirise, ali i samo zdravlje kada su u pitanju kupaonice. Instalacija tuša koji ima mogućnost imitacije kiše s druge strane jednostavniji je proces koji također uvelike može doprinijeti opuštanju u kupaonici, a dodaci poput bidea ili WC-tuša također su sitne nadopune koje mnogo znače kod kupaonice.

Sitnice koje mnogo znače

S druge strane i sitne promjene mogu uvelike poboljšati osjećaj udobnosti u kupaonici. Podno ili infracrveno grijanje kupaonice čine toplom na dodir, bez obzira hodate li bosi ili ne, tijekom cijele godine. Više izvora svjetla u kupaonici također može promijeniti osjećaj u prostoru. Jako osvjetljenje odlično je za svakodnevne poslove, a suptilnije indirektno osvjetljenje u boji kupaonicu će pretvoriti u mali spa.

Uređaji za aromaterapiju također su odličan dodatak za opuštanje tijekom kupanja, a ulaganje u vodootporne multimedijske jedinice ili bluetooth zvučnike također je odlična ideja, pogotovo ako ste ljubitelj glazbe ili audio knjiga. Na kraju, čak i nabavka mirisnih svijeća, mekog kupaonskog tepiha, soli za kupanje i mirisnih kupki uvelike može pomoći da se odriješite barem dijela stresa i svoje kupaonice barem malo približite osobnom spa centru.

Članci iz iste kategorije