Majice s natpisima uvijek privlače pozornost

U zadnji pet godina majice s natpisima poharale su tržište odjeće te su postale must have komad svakog ormara, bilo da se radilo o muškoj ili ženskoj odjeći, majicama s dugim ili kratkim rukavima. Ipak, majice s kratkim rukavima s vremenom su postale sinonim za majice koje dolaze s natpisima. 

One podrazumijevaju otisak natpisa s ili bez slike čime se često odražava humor osobe koja je nosi, preferencije nekog glazbenog benda ili se referiraju na određeni društveni ili globalni problem. Također, one su odličan i originalan poklon za razne prigode- rođendane, djevojačke, momačke i slično.

Majica mora biti udobna

Kod kupovine majice s natpisima, važno je obratiti pozornost prije svega na udobnost majice koju smo odabrali. Dakle, osim privlačnog kroja, važno je odabrati i dobar materijal od kojeg je ona napravljena. Najčešće se preporučuju majice od čistog pamuka ili one koje sadrže više od 85 % pamuka kako bi udobnost i prevencija pretjeranog znojenja bile zagarantirane.

Majice s natpisima
Majica s natpisom “Game Over”

Malo o natpisima

Natpisi se na majicama najčešće nalaze na prednjoj strani majice, odnosno na prsima. Tome je tako zbog toga da bi natpis bio što uočljiviji i vidljiviji jer se njime ipak izriče neka poruka. Za one koji vole eksperimentirati i biti originalni, mogu potražiti one koje imaju natpise na

  • leđima
  • rukavima
  • bočnim stranama majice
https://www.youtube.com/watch?v=1BTLh9TqaJY
Video: Dizajni smiješnih majice s natpisima koji će vas nasmijati

Majice s ovako pozicioniranim natpisima su zanimljivije od klasične majice s natpisima na prsima. Za koju god poziciju natpisa se odlučite, važno je obratiti pozornost na kvalitetu tiska kojim je natpis otisnut. Kako bi vijek tiska bio što duži, predlaže se ulaganje u kvalitetniju vrstu tiska (tisak unutar tkanine) koja je često nešto skuplja od klasične vrste (tisak na tkanini).

Personalizirajte svoju majicu

Ako ne želite imati majicu s natpisom kakvu imaju svi, možete se odlučiti na samostalno dizajniranje. Kada sami dizajnirate majicu, morate najprije odrediti prioritete: 

  • želite li da natpis bude čitak, odaberite jasan i čitak font koji je dovoljno velik da bude vidljiv te boju fonta koja je u dovoljno jakom kontrastu s bojom majice
  • želite li suptilniji natpis, umjesto obične tipografije odaberite kompliciraniji font ukrašen detaljima
  • ne natrpavajte majicu s tekstom

Danas na internetu postoje brojne web trgovine u kojima možete kupiti, ali i ujedno personalizirati majicu, odnosno odlučiti se za neki natpis koju će vam oni otisnuti na nju te je takvu poslati na vašu kućnu adresu.

Članci iz iste kategorije