Jedan od najpopularnijih odjevnih predmeta danas

Danas je rijetko koji odjevni predmet toliko popularan, kao što su to majice kratkih rukava. Bilo da se nosi kao vanjski odjevni predmet u toplijim danima ili kao potkošulja po zimi, postali su odjevni predmet koji nosimo gotovo svaki dan!

Upravo zbog toga, u svakoj trgovini s odjećom se može pronaći vrlo veliki asortiman, za žene, muškarce i djecu.

Vrijeme prije majice kratkih rukava

Upravo zato što je toliko popularna, teško je zamisliti da je u ne tako davnoj povijesti postojalo vrijeme kada se nisu nosile majice kratkih rukava. Naime, prve su se počele proizvoditi tek na samom kraju 19. stoljeća, kao standardna potkošulja u američkoj mornarici. 

U to doba, majica kratkih rukava nije se nosila kao vanjska odjeća. To je bilo smatrano nepristojnim, pa je zato uvijek morala biti prekrivena drugim odjevnim predmetima. Ipak, sredinom 20. Stoljeća, filmovi poput Tramvaj zvan čežnja i Buntovnik bez razloga pretvorili su je u uniformu buntovnika i popularizirali ju kao svakodnevni odjevni predmet.

Odjevni predmet za sve prigode

Klasične majice kratkih rukava veoma su brzo stekle slavu i popularnost koju imaju danas. Razloga tomu je mnogo, no prije svega mogu se nositi u gotovo svim prilikama, upariti s odjećom opuštena stila ili pak kombinacijama za malo elegantnije prilike, a veoma su popularne i za treniranje sportova. 

Majice kratkih rukava savršena su odjeća za svaki dan, jer:

  •  jednostavno se skidaju i oblače,
  •  ne traže posebno održavanje i pažnju,
  •  jednostavne su i za šivanje.

Uz to, majice kratkih rukava mogu nositi sve generacije, od najmlađih pa sve do onih najstarijih!

Kroj i materijal majica

Prve majice kratkih rukava bile su klasičnog, kvadratnog muškog kroja. Ipak, tijekom vremena postale su i dio ženske mode, što je dovelo do razvijanja raznih krojeva majice kratkih rukava. Ženski krojevi imaju nešto naglašeniji struk, a često su i uže od klasičnih modela. 

Uz to, danas majice kratkih rukava mogu imati niz različitih ovratnika:

  •  klasični okrugli
  •  Kvadratni
  •  V-ovratnik. 

Osim toga, danas se mogu pronaći i izrađene od različitih materijala. Iako je pamuk i dalje najpopularniji, sportske majice kratkih rukava od posebnih materijala koji se brzo suše kako bi osigurale ugodnije treniranje postale su vrlo popularne.

Članci iz iste kategorije