Bicikl bez pedala je idealan za djecu

Budući da djeca stalno gledaju odrasle kako se non stop voze u različitim prijevoznim sredstvima i u njima se budi posebna želja za vožnjom. Bicikl bez pedala je odlična igračka za djecu, jer osim što će ih zabaviti, pružit će im pomoć kod razvijanja motoričkih vještina. Već od najranije dobi djeca obožavaju guralice na četiri kotača, a kada malo odrastu vrijeme je da ih upoznate s ravnotežom i stabilnosti. U tome će vam pomoći dječji bicikli bez pedala, koji će im pomoći i u razvijanju i jačanju nogu. U nastavku pročitajte kako da odaberete pravi, gdje ga možete kupiti i koji dodatci su popularni.

Bicikl bez pedala ovisno o godinama

Dječji bicikli se najčešće dijele prema godinama, jer su mlađa djeca u većini slučajeva do puberteta sličnog rasta. Upravo zbog toga, za one najmlađe su prilagođeni bicikli s 3 kotača, koji će ih osigurati od padova.

Bicikl bez pedala Trybike
Bicikl bez pedala Trybike

Kada djeca malo ostare, preporučuje se bicikl bez pedala na 2 kotača, koji će ih upoznati s gravitacijom i balansom, a uz to će im pomoći da ojačaju noge. Bicikl birajte prema visini djeteta, a popularna je igračka kod oba spola. 

Kaciga je obavezna oprema

Iako je bicikl bez pedala relativno siguran, jer su dječje noge non stop blizu ili u doticaju s tlom, veoma je bitno da je dijete dobro zaštićeno. Dječje kacige su obavezan dodatak za vožnju bicikle, a budući da dolaze u raznim bojama i sa zanimljivim motivima, bit će omiljeni modni dodatak svakog djeteta.

Uz kacigu, djetetu možete kupiti i štitnike za laktove i koljena, koja su najrizičnija područja za grebanje prilikom pada. I najmanji pad može biti veoma opasan za dijete, stoga se pobrinite da ga zaštitite dok vozi biciklu.

Dodatci za bicikl bez pedala

Bicikl bez pedala bit će omiljeno prijevozno sredstvo vašeg djeteta, a još zanimljivijom igračkom možete ga učiniti s ponekim dodatcima. To mogu biti zvonca, koja će djecu posebno veseliti ili dodatna torbica za biciklu. Ako ste kupili bicikl bez kočnica, tada možete dodati i kočnicu, koja će djetetu omogućiti zaustavljanje bez nogu. Uz to, u ponudi web trgovine Kakadu se nalaze i dodatci za volan, naljepnice ili košara za biciklu. U njihovoj web trgovini možete pronaći dječje bicikle podijeljene prema godinama starosti i tako biti sigurni da će naručena bicikla biti dobra za vaše dijete. Uz to, u istom paketu možete naručiti i sve potrebne dodatke i dječje kacige, te u jednoj web trgovini obaviti cjelokupnu kupnju!

Članci iz iste kategorije