Dugotrajnost majice ovisi o kvaliteti printa

Iz godine u godinu sve veći trend postaju majice sa raznim slikama ili natpisima na njima, a to pogotovo dolazi do isticanja za vrijeme vrući ljetnih dana na majicama s kratkim rukavima. Print na majice čini ih originalnima i upravo je to glavni razlog zbog čega se ljudi odlučuju na njega. Koristeći print na majice vi na majicu možete nacrtati ili napisati što god želite, a budući da je print sve popularniji, veoma je važno da znate kako prepoznati kvalitetu i dugotrajnost majica s printom.

Tehnike printa na majice

Nije svaki print na majice jednak, već postoje razne tehnike kojima se slika ili natpis crta na majici, stoga je vrlo bitno razlikovati tehnike i znati koja je tehnika najkvalitetnija kako biste prilikom kupnje znali koja je majica kvalitetnija.

Ukoliko se koristi visoko kvalitetan print na majice onda majica ima na sebi žive, snažne boje i nakon velikog broja pranja i dalje će izgledati kao nova.

Tri su glavne tehnike za printanje na majice, a to su direktni print, termo tisak i sitotisak. Sve ove 3 tehnike najčešće se koriste, a svaka ima svoje prednosti i mane. Zasigurno najkvalitetniji je direktni print na majice i kod njega boje ulaze direktno u tkaninu, što ne zatvara dotok zraka i označava kvalitetu printa. Direktni print koristi se kod pamučnih majica, gdje pamuk najbolje upija boju u sebe, a ne koristi se kod majica koje imaju poliester ili elastin. Termotisak je jeftini način tiskanja, a kvaliteta nije toliko dobra kao kod ostalih tehnika. Kod sitotiska koji je nešto skuplji, glavna prednost je dugotrajnost slike.

Koja je tehnika printa na majice najbolja?

Ovisno o vašoj potrebi i budžetu ovisi i to za kupnju majice s kojom tehnikom printa ćete se odlučiti. Kao što smo u prethodnom ulomku napisati postoje razne tehnike i svaka ima svoje prednosti i mane. Ukoliko majicu koju kupujete planirate obući svega nekoliko puta, onda je naš savjet da se odlučite za najjeftiniju opciju printa na majice, dok ukoliko planirate da vam majica traje onda nemojte štedjeti.

Kvalitetne softshell jakne i kaputi za sve vrste sportova. Čitajte više …

Ljetne kape su zaštita i modni dodatak. Kapa je višefunkcionalan modni dodatak, koji osim što podiže modnu kombinaciju, ljeti čuva glavu od visokih temperatura i sunca.  Čitajte više …

Članci iz iste kategorije