Vodite brigu o svom limenom ljubimcu

Vozači automobila mogu se podijeliti u dvije kategorije. Prvu čine oni koji izrazito cijene svoj automobil, stalno se trude da im je automobil čist iznutra i izvana, nadograđuju ga raznim dodacima. Drugu kategoriju čine oni koji jako malo pažnje posvećuju svom automobilu i uglavnom im on samo služi isključivo kao sredstvo prijevoza. Spadate li u prvu kategoriju, onda će auto kozmetika i razni proizvodi koji se nude na tržištu biti vaš česti odabir.

Auto kozmetika uključuje razne proizvode

Kada je u pitanju auto kozmetika, pod tim pojmom se podrazumijevaju svi proizvodi kozmetičke prirode, odnosno proizvodi koji služe za održavanje automobila čistim. Neki proizvodi namijenjeni su za čišćenje unutarnjeg dijela automobila, a neki za čišćenje vanjskog dijela. Ove proizvode možete pronaći u specijaliziranim trgovinama s automobilskom opremom, a mnoge benzinske postaje također imaju veliki izbor.

Proizvodi za čišćenje unutrašnjosti

Unutrašnjost mnogih automobila izrađena je barem jednim dijelom od plastike. S vremenom se na tu plastiku skuplja mnogo prašine, ponajviše zbog učestalog otvaranja i zatvaranja vrata. Zato je potrebno s vremena na vrijeme očistiti te plastične dijelove. Pokušate li to učiniti samo s krpom, nećete puno postići jer ćete samo raspršiti prašinu po unutrašnjosti. Zato možete kupiti razne sprejeve koji se poprskaju po plastici i kasnije se jednostavno obrišu krpom. Osim što ćete se učinkoviti riješiti prašine, plastični dijelovi će imati dugotrajan sjaj.

Od ostalih proizvoda za unutrašnjost, kada je u pitanju auto kozmetika, dostupna su i razna sredstva za čišćenje sjedala, razni mirisni dodaci i slično.

Proizvodi za vanjsko čišćenje

Auto kozmetika, odnosno proizvodi za vanjsko čišćenje, sastoje se od raznih pomagala kojima ćete efikasno oprati automobil. Kada je jako prljav, samo polijevanje automobila vodom neće biti dovoljno.  Tada se možete poslužiti nekim od raznih auto šampona. Njega nanesite na mokar automobil, istrljajte spužvom te na kraju isperite. To je ključ za potpuno čisti automobil nakon pranja.

Od ostalih proizvoda, postoje i razna pomagala koja vam mogu pomoći sanirati manju štetu na automobilu nastalu od  udubljenja i sličnog. Najpoznatija je pasta za poliranje auta koja može sanirati manje zareze na limu.

Također, na tržištu se mogu pronaći i razna sredstva kojima možete tretirati svoje naplatke kako bi im podarili visoki sjaj. Zajedničko korištenje svih tih dodataka iz domene auto kozmetike učinit će vaš automobil čistim, iznutra i izvana.

Najam auta nikad nije bio jednostavniji, opušteniji i zabavniji!  Čitajte više …

Karoserija automobila sastoji se od mnogih dijelova. Automobil je sastavljen od mnogih dijelova, no svakako je najveći i najvidljiviji dio karoserija. Čitajte više …

Zaputite se u moto centar po svu potrebnu opremu. Potrudi se da te tvoj metalni ljubimac nikada ne iznevjeri i nabavi svu potrebnu opremu!  Čitajte više …

Članci iz iste kategorije