Tepisi za automobile – zaštita za auto s daškom elegancije

Tepisi za automobile nisu samo serijska oprema koju ste dobili s autom i na koju nećete više obraćati pozornost, već je riječ o vrlo korisnom dodatku za auto koji će vašu vožnju učiniti mnogo ugodnijom. Ulazak u čisti automobil trebala bi biti obaveza svakog vozača, a najlakše ju je ispuniti uz pomoć kvalitetnih auto tepiha. 

Autotepisi se razlikuju po materijalu, kvaliteti i dizajnu, ali postoji i velika razlika u njihovom održavanju. Zato ćemo vas upoznati s njihovim prednostima i potencijalnim manama, koje će vam olakšati kupnju i odabir ovog vrlo korisnog dijela auto opreme.

Gumeni tepisi za automobile zadržavaju prljavštinu
Gumeni tepisi za automobile lako zadržavaju prljavštinu i onda se lako čiste

Različiti materijali izrade

Osnovna razlika među tepisima za auto je u materijalu iz kojeg su načinjeni. Postoje dvije osnovne vrste tepiha:

  • gumeni tepisi za auto 
  • tekstilni tepisi

Gumeni tepisi za automobile su jednostavnije rješenje za zaštitu poda u autu. Jako su zahvalni za održavanje jer ih potrebno samo redovito prati, sušiti i vratiti u automobil. Iako nisu jako dekorativni vrlo su korisni u mnogim vrstama vozila, poput teretnih, dostavnih i sličnih vozila koje koriste vozači koji rade u prljavijim uvjetima. Takve je tepihe tada lakše održavati i čistiti. Ako se odlučite za gumene auto tepihe možete izabrati neki od univerzalnih modela ili odabrati model koji je napravljen baš za vaš model automobila. 

Birajte kvalitetne materijale

Prilikom kupnje gumenog tepiha za auto obratite pozornost na kvalitetu, te osobito na miris proizvoda. Neke jeftinije verzije gumenih tepiha napravljene su od različitih vrsta recikliranih materijala i tretirani kemikalijama zbog čega imaju vrlo jak specifičan miris koji ne nestaje niti nakon dugotrajne upotrebe. Boravak u automobilu koji smrdi na gumu i kemikalije svakako vam neće biti ugodan, osobito ako s vremenom taj miris ne nestane.

Gumeni tepisi Gledring

Tekstilni su ljepši, no teže se održavaju

Ako se odlučite za kupnju tekstilnih tepiha za auto izbor je prilično velik pa će vam trebati neko vrijeme da pronađete svoje favorite. I ovdje možete birati između univerzalnih i tipskih modela koji savršeno pristaje modelu vašeg auta.

Tekstilni tepisi za automobile daju jako lijep izgled unutrašnjosti automobila, osobito ako su napravljeni za vaš auto i ako odaberete finiju izradu tkanja. Njih je malo zahtjevnije održavati jer se moraju redovno usisavati, a u slučaju da ih morate oprati trebat će im duže da se osuše. No i ovdje možete pribjeći nekim alatima koji će vam olakšati čišćenje, kao što su suha sredstva za čišćenje te posebne vrste četkica i krpa koje će vam omogućiti pranje tekstilnog tepiha bez korištenja vode.

Članci iz iste kategorije