Naučite kako trgovati kriptovalutama i zaradite

Novi oblik trgovanja koji se pojavio prije nekoliko godina danas je postao vrlo popularan. Riječ je o trgovanju kriptovalutama. Za one koji ne znaju, možemo ih promatrati kao digitalni ili virtualni novac. Riječ je o novom trendu koji je popularizirala danas trenutno najpopularnija kriptovaluta, a to je Bitcoin. Ono po čemu su vrlo zanimljive je činjenica da su se mnogi na njima obogatili pa su privukle veliki broj onih koji se također nadaju brzoj zaradi. 

No, potrebno je biti pažljiv jer se lako može dogoditi da izgubite uloženi novac. Zato u nastavku pročitajte više o tome kako trgovati kritpovalutama.

Najpopularnija kriptovaluta

Odgovor na pitanje kako trgovati kriptovalutama često je vezan upravo uz onu najpopularniju, odnosno uz Bitcoin. Tome je tako zbog činjenice da se s njime na burzama najviše trguje zbog njegove velike vrijednosti. Njegova cijena zbog toga tijekom dana dosta oscilira pa pri trgovanju Bitcoinom mogu zaraditi oni koji to žele kroz kratkoročnu trgovinu, ali i oni koji to žele kroz duži vremenski period.

Novi oblik trgovanja koji se pojavio prije nekoliko godina danas je postao vrlo popularan. Riječ je o trgovanju kriptovalutama.

Naravno, mnoge koje zanima kako trgovati kriptovalutama će zanimati i odgovor na pitanje kad je najbolje vrijeme za njihovu kupnju i prodaju. No, na to pitanje je teško dati odgovor s obzirom da sve ovisi o stanju na tržištu koje se neprestano mijenja.

Kupite kriptovalute jeftino, prodajte skupo

U načelu, odgovor na pitanje kako trgovati kripotvalutama i zaraditi je vrlo jednostavan: kupujte jeftino, a prodajte skupo. Odnosno, potrebno je neku kritpovalutu kupiti kada joj cijena padne, a prodati je kad joj cijena naraste. Naravno, ponekad ćete za neki veći rast morati pričekati malo duže. A ponekad do tog rasta i neće doći pa biste mogli i izgubiti dio uloženog novca.

Najbolje je trgovati kriptovalutama samo s onim novcem koji ste spremni izgubiti. Ako uspijete nešto zaraditi, to će onda biti samo dodatni plus.

Osigurajte se kod trgovanja

Kada trgujete kriptovalutama putem nekog brokera, koristit ćete njegovu aplikaciju za trgovanje. Većina tih programa nudi i posebne alate kojima možete donekle ublažiti moguće gubitke i slično ili namjestiti određene granice za zaradu. Neki od tih su:

  • Izlaz iz trgovanja kada cijena prijeđe određenu granicu u krivom smjeru (izlaz kod gubitka)
  • Izlaz iz trgovanja kada cijena prijeđe određenu granicu u pravom smjeru (izlaz kod dobitka)

Takvi i slični alati mogu vam smanjiti gubitke koji su neminovni pa je to odlična dugoročna strategija.

prodaja kuče u Sloveniji

Uspješna prodaja kuće u Sloveniji

Ukoliko ste ikada razmišljali o kupnji nekretnine u inozemstvu, prodaja kuća u Sloveniji u posljednje vrijeme vrlo je porasla, pa svakako valja razmisliti i o ovoj opciji.

Članci iz iste kategorije