Zaštitite pod vašeg automobila uz auto tepihe

Ljudi, danas više nego ikad, provode jako puno vremena u automobilima. Svakodnevni put do posla i natrag, odlazak na putovanja… mnogima automobil postaje drugi dom. Zbog toga, i automobili zaslužuju pažnju i redovno održavanje. Kako bismo zaštitili svoj prtljažnik, u njega možemo postaviti korito za prtljažnik. Kako bismo zaštitili sjedala, koristimo navlake za sjedala. A kako bismo zaštitili pod našeg automobila, koristimo auto tepihe. 

Njih se uglavnom dobije uz kupnju automobila, ali ako to nije slučaj, važno je voditi računa da su oni koje kupimo kvalitetni i da nam olakšavaju boravak u automobilu, a da pritom ne otežavaju vožnju. 

Vrste auto tepiha 

Auto tepisi mogu se razlikovati po materijalu, kvaliteti i dizajnu, a samim time razlikuju se i u održavanju koje zahtijevaju. Generalno, postoje dvije vrste auto tepiha, ovisno o materijalu od kojeg su izrađeni:

Gumeni auto tepisi jednostavni su za održavanje
Gumeni auto tepisi jednostavniji su za održavanje te služe svrsi čak i kada se radi o prljavijim uvjetima. Oni mogu biti univerzalni ili tipski.
  • Gumeni 
  • Tekstilni 

Gumeni auto tepisi jednostavniji su za održavanje te ih je potrebno samo redovito prati i sušiti. Premda nisu estetski privlačni, služe svrsi čak i kada se radi o prljavijim uvjetima. Oni mogu biti univerzalni ili napravljeni baš za vaš automobil, odnosno tipski.

Tekstilni auto tepisi 

Tekstilni auto tepisi ljepši su od gumenih, ali nešto teže se održavaju. Njihov je izbor poprilično velik pa vam možda bude teže izabrati. Kao i kod gumenih, i ovdje možete izabrati između univerzalnih tekstilnih tepiha za auto i onih napravljenih baš za vaš automobil. 

Oni unutrašnjosti automobila daju lijep izgled, posebno ako su izrađeni posebno za vaš automobil. Ipak, oni se moraju redovito usisavati, a ponekad i oprati i duže sušiti. Ipak, postoje određeni alati koji vam mogu olakšati čišćenje, kao što su suha sredstva za čišćenje i posebne vrste četkica i krpa. 

Cijena ili kvaliteta dodataka za auto

Automobilski tepisi mogu se naći i po cijeni od nekoliko eura, ali prilikom kupnje važno je voditi računa o kvaliteti. Najvažnija odrednica kvalitete je miris, posebno kod onih izrađenih od gume. Jeftini gumeni tepisi često imaju jak i neugodan miris zbog kojeg vam ni boravak u automobilu neće biti pretjerano ugodan. 

Gumeni auto tepisi za Audi Q3

Naravno, važno je voditi računa i o tome da onaj koji ste kupili pristaje vašem automobilu te da vas ne ometa tijekom vožnje. U trgovinama s autoopremom pronaći ćete veliki izbor različitih modela pa ćete lako pronaći i nešto za svoj auto.

Članci iz iste kategorije