Održavajte vaš automobil čistim iznutra i izvana

Automobil nekima predstavlja isključivo sredstvo koje koriste da dođu od jedne točke do druge pa zato ne pridaju puno pažnje njegovom održavanju. No, automobil bi se svakako trebao održavati, izvana i iznutra. Kako bi to održavanje bilo što jednostavnije, u trgovinama je dostupno mnoštvo različitih proizvoda koji se mogu nači pod zajedničkim nazivom, auto kozmetika.

Vanjsko održavanje

Usporedimo li vanjsko i unutarnje održavanje, mnogi ipak puno više pažnje pridaju vanjskom održavanju. Auto kozmetika, odnosni razni proizvodi za vanjsko održavanje će vam svakako pomoći da brže i efikasnije sve očistite. Pod vanjskim održavanjem podrazumijeva se pranje automobila izvana. Pokušate li to učiniti samo s vodom, nećete se baš usrećiti, pogotovo ako je automobil vrlo prljav. Zato u trgovini, na polici gdje stoji auto kozmetika, izaberite neki od auto šampona. Njega nanesite na automobil te nakon toga dobro isperite vodom kako biste u potpunosti uklonili svu nečistoću.

Razne paste za poliranje također spadaju u proizvode za vanjsko održavane. Njima možete popuniti sitna udubljenja na automobilu. Imajte na umu da se tim pastama za poliranje mogu popraviti samo mala oštećenja, dok ćete u slučaju veće štete ipak morati posjetiti auto limara.

Kada je u pitanju auto kozmetika za vanjsko održavanje, svakako treba spomenuti i proizvod koji gotovo svi imaju u automobilu. Riječ je o tekućini za stakla. Ona se ulijeva u posebni spremnik koji se nalazi pod poklopcem automobila i služi za lakše uklanjanje prljavštine s prednjeg i stražnjeg stakla.

Unutarnje održavanje

Auto kozmetika za unutarnje održavanje sastoji se od raznih sredstava koja se koriste prilikom održavanja unutrašnjosti automobila. Središnja konzola automobila uglavnom je većim dijelom izrađena od plastike pa su za nju dostupni razni sprejevi koji će osigurati lako uklanjanje prljavštine i dugotrajni sjaj. Osim sprejeva, dostupne su i vlažne maramice kojima je dovoljno prebrisati površine u automobilu te ostaviti da se osuše.

Za ugodan miris u automobilu, koriste se razni mirisni dodaci. Neki se postavljaju na otvore za zrak, neki se jednostavno objese na retrovizor i slično. Svima je zajedničko da tijekom vremena polagano ispuštaju ugodne mirise kako bi vama i vašim putnicima bilo što ugodnije u automobilu.

Motor svjećice spadaju u vrlo važne dijelove automobila. Više o tome u članku.

Članci iz iste kategorije

Leave a Reply

Your email address will not be published.