Krovna kutija montira se na krovne nosače

Krovna kutija služi za prijevoz svega onoga što vam ne stane u prtljažnik automobila. Montira se na krov automobila, odnosno na krovne nosače. Ukoliko vaš automobil nema krovne nosače, morati ćete i njih kupiti. Osim individualne kupovine, postoji i mogućnost kupovine seta koji sadrži krovnu kutiju i nosače.

Montiranje i savjeti

Krovne kutije se postavljaju na za to predviđena mjesta (http://www.withcar.hr) na krovnim nosačima. Svakako se nakon postavljanja uvjerite da je sve dobro prikopčano kako ne bi došlo do ispadanje kutije pri velikim brzinama. Krovne kutije se jednostavno zaključavaju na krovne nosače kako biste bili sigurni da su dobro pričvršćene, ali i kako bi se izbjegla krađa.

Mnogi nisu svjesni činjenice da automobil troši više goriva kada mu je na krovu montirana krovna kutija. To je zbog toga što je automobil tako podložniji naletima vjetra i pruža veći otpor vjetru pa mu treba više sile za kretanje. Zato se preporuča da se krovne kutije uklone s automobila kada se više ne planiraju koristiti.

Kapacitet krovnih kutija

Krovne kutije razlikuju se u mnogim karakteristikama, ali osnovna razlika je u kapacitetu koji se iskazuje u litrama. Moguće je pronaći krovne kutije nešto manjih kapaciteta, od recimo 300L pa sve od onih većih od 700 i više litara. Najbolje se u trgovini uvjeriti u veličinu pojedinih krovnih kutija i onda izabrati onu za koju mislite da će vam pružiti dovoljno mjesta. Nema smisla kupovati kutiju jako velikog kapaciteta, ako ju nikada nećete u potpunosti iskoristiti. Kutije većeg kapaciteta su znatno skuplje pa nema smisla plaćati ono što nećete koristiti.

Thule krovne kutije

Na tržištu je prisutno nekoliko tvrtki koje se bave proizvodnjom i prodajom krovnih kutija, ali jedna tvrtka je stekla svojevrsnu reputaciju u tom segmentu.To je švedska tvrtka Thule. Njihove krovne kutije su nešto skuplje od drugih, ali to opravdavaju iznimnom kvalitetom izrade i velikim izborom različitih modela. Osim atraktivnog izgleda, sve njihove krovne kutije redovite postižu odlične rezultate na testovima sigurnosti i zato imaju sve više kupaca. Neki od najpoznatijih i najprodavanijih modela su Excellence, Dynamic i Flow. Dostupne su u više različitih boja i različitog kapaciteta pa bi svatko trebao lako pronaći onu koja mu odgovara.

Nosači za skije. Namontirajte nosač na poprečne krovne nosače na krovu automobila, za nepun minut ćete napakovati svoje ski rekvizite i već ste spremni za komforno putovanje na planinu sa celokupnom ski opremom koja Vam neće smetati tokom putovanja. Čitajte više …

Motorna ulja. Tvrtka vam pruža uslugu prodaje najboljih svjetskih brendova motornih ulja po najpovoljnijoj cijeni na tržištu kao i uslugu savjetovanja. Čitajte više …

Članci iz iste kategorije