Najam auta za jednostavnije putovanje

Mali auto savršen je za gradske uvjete – parkiranje i manevriranje uskim gradskim ulicama mnogo su lakši ako se vozite u nekom manjem modelu. Osim toga, mali auti manje troše, a u njima se ionako većinu vremena vozi jedna do dvije osobe. 

Ipak, ako ste se odlučili za neko dulje putovanje – recimo na more – te želite povesti cijelu obitelj ili ste pak do određene destinacije stigli drugim prijevoznim sredstvom, a sada vam nedostaje komfor vlastita automobila, najam auta savršeno je rješenje za sve vaše probleme.

Široki izbor ponuda za najam auta

Generalno govoreći, sva veća prometna čvorišta, poput autobusnih i željezničkih kolodvora te aerodroma nudit će mogućnost najma auta. Dobra strana najma auta uživo je što na licu mjesta možete unajmiti auto te ga za nekoliko trenutaka moći voziti. Ipak, ponuda automobila za najam može biti manja, a cijene najma veće, što je važno imati na umu. 

S druge strane, najam auta za putovanje možete obaviti i online, pri čemu osim veće ponude iznajmljivača također imate uvid i u cijeli njihov vozni park neiznajmljenih automobila. Ipak, važno je na umu imati kako morate doći do mjesta primopredaje, odnosno poslovnice u kojoj se automobil kojeg želite unajmiti nalazi.

Razmišljajte dugoročno kada unajmljujete auto

Najam automobiula može se činiti kao odlična ideja za putovanja. Ipak, gdje god bili i koliko god bili oprezni, mogućnost da se dogodi nezgoda uvijek postoji. Stoga je uvijek veoma bitno provjeriti koje opcije osiguranja rent-a-car kuća nudi. Uz to, dobro je provjeriti i koje sve ponude nude. Neke rent-a-car kuće imaju omogućena takozvana jednosmjerna putovanja, kod kojeg auto možete unajmiti u jednom gradu te ga vratiti natrag u poslovnicu u drugom gradu. 

Kod najma auta također je bitno provjeriti postoje li određene restrikcije, primjerice u broju kilometara koji možete proći ili pak oko prelazaka granica među državama. Također, kod važno je provjeriti i koje su obveze i prava najmodavca i najmoprimca, recimo kada se govori o razini goriva kod preuzimanja ili vraćanja automobila. Važno je provjeriti i ima li auto kojeg želite unajmiti dodatke poput GPS sustava, koji vam mogu biti od velike važnosti tijekom putovanja, pogotovo vozite li se po nepoznatim područjima.

Članci iz iste kategorije

Leave a Reply

Your email address will not be published.