Bolja vidljivost na cesti uz automobilske H7 žarulje

Automobilska industrija spada u industriju koja se vrlo brzo razvija. To nije teško vidjeti prema modelima automobila koji se danas mogu vidjeti na cesti. Svake godine su sve napredniji, dizajn im je sve bolji, a niti performanse ne zaostaju. Osim tih glavnih stvari, napreduju i sve ostale stvari koje utječu na vožnju i sigurnost pri vožnji.

Tako je veliki napredak vidljiv i po pitanju rasvjete na automobilima. Prije su halogene žarulje za auto bilo dominantne i bile su gotovo na svakom modelu, a danas se sve više LED tehnologija probija u ovu industriju. Zbog toga su danas vrlo česte i H7 LED žarulje za auto koje nude i brojne prednosti.

Način rada H7 LED žarulja za auto

H7 LED žarulje za auto koriste tehnologiju LED dioda koje pružaju odličnu svjetlost, a time i puno bolju vidljivost na cesti. One pretvaraju električnu energiju u svjetlost, a zbog toga dugoročno troše manje energije od halogenih žarulja. Uz sve to, LED diode također emitiraju usmjereniju i jaču svjetlost, a to osigurava bolju vidljivost na cesti.

H7 LED žarulje za auto
H7 LED žarulje za auto pružaju odličnu svjetlost, a time i puno bolju vidljivost na cesti.

Zbog toga se H7 žarulje sve češće ugrađuju u nova vozila, a vozači koji su već imali ranije ugrađene neke druge žarulje ih zamjenjuju s ovima.

Prednosti korištenja H7 žarulja za auto

Jedna od najvećih prednosti H7 žarulja za auto je ta što one traju puno dulje od halogenih. Primjerice, dok je prosječni vijek trajanja halogene žarulje oko 1000 sati, one s LED tehnologijom mogu trajati do čak 50 000 sati. A što to znači za vas kao vozača? To znači da ih nećete morati često mijenjati, a to:

  •  smanjuje troškove održavanja vozila
  •  čuva okoliš

Osim toga, automobilske H7 LED žarulje emitiraju manje topline od halogenih, a to bolje utječe na plastične dijelove u farovima.

Tipski autodijelovi

Važno je naglasiti da H7 žarulje za auto spadaju u tipske autodijelove. To znači da nisu prilagođene za sve modele auta, već samo za određene. Zato, pri kupnji H7 LED žarulja za automobil, morate obratiti pozornost na nekoliko čimbenika. Prije svega, provjerite da li su one kompatibilne s vašim vozilom. Ako jesu, provjerite koliko lumena emitiraju. Što je veći broj lumena, to će žarulje pružati veću svjetlost. 

Kako ugraditi standardne H7 LED žarulje za prednja svjetla automobila?

Na kraju, provjerite i cijenu. Cijene automobilskih H7 žarulja se razlikuju, ali imajte na umu da one najjeftinije mogu biti loše kvalitete i imati kraći vijek trajanja.

Članci iz iste kategorije