Softshell jakne odličan su izbor za sportaše

Inovacija u svijetu odjeće sve je više, a samim time sve je lakše pronaći odjeću koja je ugodna za nošenje, kvalitetna i lijepa, a uz to odgovara veoma promjenjivim vremenskim uvjetima kakvi nas sve češće znaju iznenaditi u svako doba godine. 

Softshell jakne sve su popularniji odabir za proljeće, zimu i jesen, jer nude prozračnost, ugodno nošenje, ali i odličnu zaštitu od kiše i vjetra. Bez obzira planirate li se baviti nekom tjelesnom aktivnosti poput trčanja ili pak samo idete obaviti dnevne obaveze, ova vrsta odjeće dobro će vam doći.

Softshell materijal

Upravo je softshell materijal odgovoran za pravu malu revoluciju u svijetu odjeće – kako sportske, tako i one za svaki dan. Odlično štiti od vjetra, kiše i hladnoće, a istovremeno je lagan i ugodan za nošenje. Tajna njegovih odličnih svojstava nalazi se u inovativnom načinu proizvodnje. Softshell jakne najčešće se proizvodr u dva ili tri laminirana sloja, koji vas štite od hladnoće, vode, blata, prašine ali i vjetra, no svejedno omogućuju koži da diše. To znači da se u softshell odjeći nećete uznojiti. 

Slojevi mogu biti napravljeni od jednog ili više materijala, kao što su:

  •  poliester, 
  •  polipropilen
  •  poliamid

Oni su gusto tkani i spojeni kako bi vam pružili najugodnije moguće nošenje.

Odjeća za one koji su često u pokretu

Prednost softshell jakni nad drugim vrstama materijala jest njihova prozračnost, dobra izolacija od vanjskih uvjeta, ali i činjenica da se radi o tankom materijalu u kojemu je kretanje veoma jednostavno. S obzirom na to da nije potrebna dodatna podstava, softshell jakne odlične su za trening na otvorenom, jer pružaju toplinu i brzo sušenje bez ometanja raspona kretanja.

Upravo radi toga, softshell jakne popularne su i među radnicima na otvorenom, među roditeljima koji se žele pobrinuti da će njihova djeca uvijek biti na toplom i sigurnom tijekom igre, ali i kao personalizirani pokloni za sve sportaše i rekreativce oko vas. Zbog dobrih svojstava materijala, odlična su pozadina za print na tekstil, što vam nudi dodatne mogućnosti kada su u pitanju personalizirani pokloni

Izdržljivi i topli komadi odjeće

Softshell jakne su odlične za kišno i hladno vrijeme, zbog svih prednosti tog materijala. Upravo radi toga, softshell jakne se mogu kupiti u dućanima sportske opreme, ali su i dio asortimana dresova mnogih sportskih klubova, pogotovo ako se radi o sportovima koji se treniraju vani. Razlog tomu je što ispod njih nije potrebno nositi dodatnu odjeću za zaštitu od hladnoće, već je u najvećem broju slučajeva dovoljna obična sportska majica kratkih rukava. 

Zbog svog gustog tkanja, otporne su i na vodu, koja se u njih ne upija, već većim dijelom samo sklizne s materijala. Također su veoma otporne na oštećenja poput trganja i pucanja, ali i mehanička oštećenja od dugotrajnog nošenja, što znači da ćete odabrani model moći nositi godinama.

Veliki izbor softshell jakni u trgovinama

Softshell jakne za žene i muškarce najprodavanije su tijekom zimskih mjeseci, kada je sezona skijanja u punom jeku, upravo zato što su jedan od najpopularnijih odjevnih dodataka za rekreativce zimi. U velikom asortimanu, ponekad je teško odrediti koja jakna vam najviše odgovara. Softshell jakne uvijek je dobro isprobati prije kupnje, a kupujete li ju kao personalizirani poklon, važno je da barem okvirno znate veličinu koja vam je potrebna. 

Prije posjeta dućanu, dobro se informirati na internetu oko krojeva i vrsta koje se mogu pronaći. Generalno, krojevi su veoma slični, a jedina razlika najčešće je kragna, kapuljača i broj džepova te broj slojeva softshell materijala. Važno je također provjeriti i sastav, s obzirom na to da neke zapravo nisu napravljene od softshell materijala, već od drugih vrsta koje lošije čuvaju toplinu i ne daju koži da diše.

Odlične kao personalizirani pokloni

S obzirom na to da se radi o umjetnim materijalima, odlične su za tisak na materijal. Otisnuti uzorci posebno će dobro prionuti na softshell materijal te se neće skinuti tijekom vremena, što je odlična vijest ako se personalizirani pokloni razlog njihove kupnje. Mogu se koristiti i kao odlični poslovni  personalizirani pokloni, na koji je lako otisnuti logo tvrtke ili pak kakav slogan. 

U svakom slučaju, one mogu biti odličan personalizirani poklon koji će obradovati sve, od djece do roditelja, od sportaša do rekreativaca, pogotovo približavanjem hladnijeg doba godine.

Članci iz iste kategorije

Leave a Reply

Your email address will not be published.