Gležnjače su ženske čizme za svaku priliku

Posljednjih nekoliko godina moda zauzima sve veću ulogu kod muškaraca i žena te se sve više pažnje obraća na outfit. Jedan od glavnih modnih predmeta kod žena su ženske čizme, koje osim odlične zaštite tijekom kiše i topline koju pružaju, mogu biti odličnog izgleda. Jedne od najpopularnijih su gležnjače, koje se mogu zbog niže pete koristiti svakodnevno za na posao. 

Veoma je bitno odabrati kvalitetnu i udobnu obuću, pogotovo kada su u pitanju čizme za žene. Izbjegavajte visoku petu u kojoj će biti teško stajati cijeli dan. Kroz ovaj tekst upoznati ćemo vas s najpopularnijim komadima ženske obuće i uputiti vas u web trgovinu gdje možete kupiti po odličnoj cijeni.

Najpopularnija ženska obuća

Ženska obuća može biti veoma raznolika i postoji puno više modela od muške obuće. Jedan od najpopularnijih su naravno tenisice, no još razlikujemo:

  • ženske čizme
  • štikle
  • gležnjače
  • oxfordice
  • balerinke
  • i razne druge

Odabir modela ovisi o prigodi na koju odlazite, pa se tako štikle nose na nekim malo većim svečanostima, a balerinke mogu biti odličan odabir za ležerne šetnje uz more. Najčešće žene imaju nekoliko komada svake vrste u ormaru, za svaki slučaj.

Oxfordice su popularne već godinama

Iako nisu čizme, već ženske cipele, oxfordice su već godinama jedan od najpopularnijih modela. Zahvaljujući savršenoj kombinaciji sportskog, ležernog i svečanog izgleda s njima ne možete fulati za koju god priliku ih odaberete. Najčešće se nose za odlazak na posao i tijekom svakodnevice, jer vam niti jedan poziv neće predstavljati blokadu zbog obuće koju nosite.

Oxfordice
Iako nisu čizme, već ženske cipele, oxfordice su već godinama jedan od najpopularnijih modela.

Ženske čizme su dobar odabir za zimu i hladnija vremena, no tijekom ljeta je neophodno da stopalo nije zatvoreno i da diše, te su upravo zbog toga klasične cipele puno bolji odabir od čizmi.

Kvaliteta i udobnost su najvažnije kod odabira

Najpopularnije ženske čizme su gležnjače, koje su nalik zatvorenim štiklama, a drugi najpopularniji model su poznate Martens čizme. Ono što mnoge žene rade prilikom odabira je gledanje isključivo izgleda, ne obraćajući pažnju na kvalitetu. To je pogrešno, jer čizme mogu biti izrazito neudobna obuća, pogotovo ako su na petu. Osim što je udobnost važna za trenutni osjećaj, neophodna je i za dugoročno zdravlje tijela.

Prilikom kupnje obratite pažnju i na materijal od kojeg su izrađene, kako bi bili sigurni da neće „gušiti“ nogu ili se previše klizati po kiši. Najbolji odabir za kupnju je web trgovina https://infashionshop.hr/ u kojoj su dostupni razni modeli po odličnim cijenama. 

Čitajte i sljedeći članak: Espadrile su ljetni hit

Espadrile se najviše koriste po suhom vremenu i ne podnose dobro vodu, tj. kišu.

Članci iz iste kategorije