LED žarulje u velikoj su prednosti u odnosu na ostale

Od kada su stupile na scenu LED žarulje polako koračaju ka tronu, a danas su već možemo reći gotovo u potpunosti zamijenile stari model rasvjete s žaruljama sa žarnom niti ili halogenih sijalica u automobilima. Glavni razlog tomu je niz prednosti koje nude u odnosu na stari model rasvjete, od veće dugotrajnosti do manje potrošnje električne energije, te boljeg osvjetljenja.

Također, osim u stanovima i prostorima, LED žarulje koriste se u automobilima gdje su zbog manjeg opterećenja na motor i veće dugotrajnosti već gotovo i u potpunosti zamijenile halogene sijalice.

Prednosti LED žarulja u odnosu na žarulje sa žarnom niti

Prva i glavna prednosti LED žarulje u odnosu na običnu je njena dugotrajnost. Naime LED žarulje traju oko 50 tisuća radnih sati, što je neusporedivo bolje od običnih. Druga prednost je njihova mogućnost skaliranja osvjetljenja, te ukoliko vam je svjetlo prejako može se prigušiti. Također, kao glavnu prednost u odnosu na obične možemo izdvojiti uštedu. Osim što troše manje električne energije, LED žarulje nećete često mjenjati zbog njihove dugotrajnosti i tu ćete znatno uštedjeti.

LED žarulje dominiraju i kod automobila

Kod automobila unazad nekoliko godina LED žarulje su u potpunoj dominaciji. Gotovo svi novi automobili koriste LED tehnologiju, počevši od žmigavaca gdje je kod novijih automobila moguće napraviti bolju animaciju žmigavca, pa sve do svijetla. Halogene sijalice gotovo se više ne koriste, a upravo glavni razlog tome je ušteda energije, te dulji vijek trajanja. Osim toga one i manje utječu i otežavaju rad motoru automobila, a također i bolje osvjetljavaju prostor.

Kao što ste iz samog članka mogli pročitati, LED žarulje donose potpunu revoluciju na polje rasvjete, jer uz manju potrošnju energije nude bolje uvjete osvjetljenja, a uz to su dugotrajnije od klasičnih žarulja sa žarnom niti u stanovima ili halogenih sijalica u automobilima.

Također omogućavaju i bolje dizajnerski usklađeno osvjetljenje prostorija u stanovima za razliku od klasičnih žarulja s žarnom niti u sredini prostorije. Putem LED tehnologije može se osvjetljavati samo dio prostora i uz to može se podešavati jačina osvjetljenja.

Dobre radne hlače izdržat će sve slabe uvjete. Više o tome ako slijedite linku.

Dok ostale vrste svjetla gube energiju i pretjerano se zagrijavaju, LED lampa je hladna i tog gubitka nema. LED rasvjeta također iskorištava sve boje spektra. Čitajte više …

Članci iz iste kategorije