Moto oprema nije samo kaciga

Motociklizam je jedan od najpoznatijih sportova na svijetu, a kao i za svaki sport i za ozbiljnije bavljenje motociklizmom potrebno je imati dobru moto opremu. Iako mnogi laici o motociklizmu ni ne znaju što je to moto oprema, oni iskusni koji se motociklizmom bave znatno paze na to da koriste isključivo kvalitetnu opremu koja će im olakšati vožnju, te u najgorem slučaju iz što bolje zaštititi u nezgodi.

Bolje spriječiti, nego liječiti

Stara poznata izreka drži vodu u svim stvarima s kojima se susrećete, pa tako i kvalitetna moto oprema je veoma bitna za sprječavanje ozljeda prilikom padova. Iako većina ljudi računa na to da se ozbiljnija nesreća neće desiti baš njima, oni iskusniji vozači itekako su prošli puno trenutaka kada se je nezgoda mogla desiti i sada im je kvalitetna moto oprema veoma bitna. Kao neizostavnu moto opremu za sprječavanje ozljeda izdvojili bismo kacigu i motociklističku odjeću.

Moto oprema

Što je moto oprema?

Pomalo glupo pitanje za one koji su upoznati s motociklizmom, no oni koji nisu zasigurno ne znaju što sve spada u moto opremu. Da, kaciga i motociklistička jakna zasigurno su najpoznatija moto oprema, no što sve još spada u opremu za motocikliste?

Osim onog što koristi i vama, moto oprema je i sve ono što dodatno ide na motocikl. Tako primjerice retrovizori su moto oprema, te svaki dodatak motora spada u moto opremu. Kao neizostavan dio opreme za vaš motocikl naveli bismo i ceradu, koju biste trebali uvijek imati ispod sjedala, a glavni razlog je što nikada ne znate koji vremenski uvjeti će vas zateći i kako biste mogli zaštititi vaš motocikl od oštećenja i kiše.

Moto oprema stvar je na kojoj ne bi trebali štedjeti i pogotovo kod motociklizma kvaliteta je vrlo bitna. Danas na internetu postoji nebrojno puno moto oprema web shopova, no potrebno je da se prije kupnje dobro informirate o tome što kupujete, te kakva je kvaliteta određenog proizvoda koji kupujete. Moto oprema danas je pristupačnija nego inače, no upravo zbog toga pojavljuje se i dosta upitnih marki koje nude ne testirane proizvode upitnih kvaliteta.

iXS motoristička oprema nudi izvrstan omjer cijene i kvalitete. Čitaj više …

kvalitetne modularne moto kacige

Najvažniji dio moto opreme

Kada govorimo o sportovima, ali i rekreativnim aktivnostima, motociklizam se i dalje smatra jednim od opasnijih sportova. Riječ je o sportu koji se obavlja pri velikim brzinama i često izazovnim terenima i stazama.

Članci iz iste kategorije