Punite lakše uz bežični punjač za mobitel

Punjenje mobilnog telefona postao je dio svakodnevice koji teško možemo izbjeći. Ipak, umjesto klasičnog punjenja na žicu, danas također postoje i razni moderniji načini na koje svoj mobitel možete puniti bez puno brige i posla. Bežični punjači za mobitel odlična su ideja kako l integrirati u mnoge svakodnevne objekte.

Dolaze u mnoštvo zanimljivih oblika i dizajna te zbog toga mogu predstavljati i odličan poslovni poklon ili poklon za neke druge prigode. 

Mobitel koji omogućuje punjenje

Bežični punjač za mobitel ne može se koristiti u kombinaciji sa svim mobitelima, što treba imati na umu prilikon kupnje. Samo mobiteli koji imaju omogućeno bežično punjenje mogu se koristiti s bežičnim punjačima. Također, imate li takav mobitel, treba imati na umu kako između bežičnog punjača i mobitela ne bi trebala postojati metalna prepreka, s obzirom da će ona uzrokovati dodatno zagrijavanje i veću potrošnju struje uzalud. Stoga odaberite mobitele s plastičnim kućištem i nemojte koristiti maskice s metalnim dijelovima.

Pripazite na određene specifikacije bežičnih punjača

Na tržištu se danas mogu pronaći mnogi bežični punjači za mobilne telefone, jer je ova vrsta punjenja mobitela postala veoma popularna. Ipak, kada ga kupujete, vrlo je važno da provjerite po kojem je standardu on napravljen. Danas je najpopularniji standard Qi, koji je populariziran od 2012. godine. Modeli napravljeni prema Qi standardu mogu se koristiti sa svim mobitelima koji imaju omogućeno bežično punjenje. Osim toga, izrada prema Qi standardu također je i određena garancija kvalitete. 

Bežični punjači za telefone i dalje nisu postali standard, pa se i dalje na tržištu može pronaći mnoštvo kopija loše kvalitete, upravo zato što ih mnogi smatraju samo gadgetom. Ipak, važno je imati na umu kako nekvalitetan model može uzrokovati razne probleme, ali na kraju krajeva i uvelike produžiti vrijeme punjenja.

Odaberite odgovarajući dodatak za mobitel

Bežični punjači mogu se pronaći u uistinu širokom spektru dizajna i oblika: 

  • Vodoravni – većinom su manjih dimenzija te na njih jednostavno možete staviti svoj mobitel. 
  • Okomiti – osmišljeni se da više sliče držaču mobitela, u kojemu mobitel možete koristiti za pregledavanje mailova, gledanje videa ili čitanje, dok se mobitel puni. 

Također, postoje i bežični punjači za mobilne telefone koji su osmišljeni za ugradnju, gdje god vi to poželjeli. Oni se najčešće postavljaju ispod radne površine stola, ormarića ili sličnih predmeta, tako da zapravo imate nevidljivi dodatak za mobitel.

Članci iz iste kategorije