Dobar punjač za mobitel je vrlo bitan

Pametni telefoni su danas postali gotovo neizostavan dio našeg života. Ipak, iako je tehnologija danas napredovala do razina koje nismo mogli ni sanjati prije nekoliko godina, mobiteli i dalje imaju jedan problem – kapacitet baterije.

Stanje prije deset ili čak pet godina nije usporedivo s baterijama danas, no ipak se nekako uvijek nađemo u škripcu s postotkom baterije koji nam je preostao na kraju dana. Stoga su punjači za mobitele postali gotovo neizostavan dio našeg svakodnevnog života. Svoj punjač za mobitel vrlo vjerojatno uvijek imate pri ruci, u torbi ili pokraj kreveta. Ipak, nisu svi isti, pa je veoma važno za koji se uhvatite kada idete puniti mobitel.

Vrste punjača

Osim onog klasičnog, koji se ukopčava u utičnicu, na raspolaganju vam stoji još nekoliko mogućnosti za punjenje mobitela. S jedne strane tu je auto punjač za mobitel, koji će vaš mobitel puniti za vrijeme vožnje. Dok u novijim automobilima postoji posebna utičnica, na starijim verzijama se on može priključiti na mjesto auto upaljača.

Punjač za mobitel

Tu su i prijenosni modeli, odnosno dodatne baterije, koje su spas ako ste u pokretu i nigdje pored vas nema utičnice. Na kraju, tu su i solarni punjači, koji će vaš mobitel vratiti u život uz pomoć mnogo sunca i nešto vremena!

Na što trebate pripaziti

Prije svega, ako birate punjač za mobitel, morate pripaziti na to kakav konektor on ima. Prije svega, vrsta konektora ovisi o tome koji mobitel imate:

  • iPhone koristi Lightning konektor
  • Android mobiteli koriste micro USB i USB C konektorima

Imate li konektor koji ne pristaje vašem tipu mobitela, također se možete poslužiti i adapterima. Nadalje, važno je provjeriti ulazne i izlazne parametre struje te ih usporediti s originalnim punjačem.

Iako su svi modeli danas više-manje ujednačeni, bolje se zaštititi od mogućih problema. Dalje, imate li mobitel s mogućnošću brzog punjenja, trebate provjeriti ima li punjač za mobitel kojeg odabirete tu mogućnost jer ako nema, punjenje bi se moglo višestruko produžiti! Na kraju, ima li vaš mobitel tu mogućnost, umjesto klasičnog punjača razmislite o nabavi onog bežičnog, koji uvelike smanjuje gužvu kablova na vašem stolu i koji je danas postao sve češće rješenje.

Ovlašteni servis iPhone uređaja. Servis iPhone uređaja vrši se prema Apple servisnim procedurama zamjenom pojedine komponente za koje se utvrdi da je neispravna. Čitajte više …

Članci iz iste kategorije