Registracija domene nakon uspješne provjere

Svi oni koji se bave aktivnostima vezanim uz web stranice, od izrade do njihovog postavljanja na internet, znaju da će biti potrebno ugovoriti nekoliko usluga da bi sve bilo uspješno. Prije svega, bit će potrebna usluga registracije domene pomoću koje ćete zakupiti naziv neke domene i ekstenziju te ćete je moći koristiti da povežete svoje web stranice. Tako će svaki put kad netko unese taj naziv i ekstenziju u svoj preglednik doći do vaših web stranica.

Osim  toga, bit će vam potrebna i usluga hostinga, odnosno smještaja web stranica na nekom poslužitelju. Možete se odlučiti za domaće i strane tvrtke za ugovaranje tih usluga.

Postupak registracije domene

Registracija domene zapravo je vrlo jednostavan postupak, a sastoji se od dva dijela:

  • Provjera domene
  • Izmjene u slučaju da je zauzeta ili nastavak do plaćanja i dovršetka postupka

Provjera domena je uvijek prvi korak, bez obzira putem koga želite napraviti registraciju. Ona podrazumijeva da unesete željeni naziv i ekstenziju te ćete dobiti pozitivan ili negativan rezultat. Ako je netko već prije vas registrirao isti taj naziv i ekstenziju, morat ćete nešto promijeniti. Mnogima će najjednostavnije biti promijeniti ekstenziju. 

registracija hrvatske nacionalne domene
Za registraciju hrvatske nacionalne domene, provjera domena podrazumijeva da unesete željeni naziv i ekstenziju te ćete dobiti pozitivan ili negativan rezultat. Ako je netko već prije vas registrirao isti taj naziv i ekstenziju, morat ćete promijeniti ekstenziju. 

Ako je sve dobro, ako nitko prije vas nije registrirao istu takvu kombinaciju, moći ćete nastaviti s postupkom registracije te ćete doći do koraka na kojem upisujete osobne podatke te podatke o plaćanju. 

Obnova registrirane domene

Registracija domene se uglavnom obavlja na godinu dana.

Razumijevanje mogućnosti kupnje i obnove vaše domene

To znači da godinu dana imate mogućnost njezinog povezivanja s web stranicom. Nakon što protekne ta godina, morat ćete je obnoviti.

Čitajte dalje na: https://www.prelistaj.com/registracija-domene-nakon-uspjesne-provjere/

Članci iz iste kategorije