Brzo i jednostavno registrirajte željenu domenu

Možda se pitate zašto odabrati neku hrvatsku informatičku tvrtku za registraciju domena. Razloga može biti nekoliko, a kao onaj najvažniji se izdvaja hrvatski jezik. Naime, svi oni koji se ne služe dobro nekim stranim jezikom će cijeli postupak registracije domene puno brže obaviti na jeziku kojeg najbolje razumiju.

Isto tako, kasnije traženje bilo kakve pomoći će biti puno lakše ako morate kontaktirati neku tvrtku u Hrvatskoj, nego ako morate tražiti kontakt neke strane tvrtke preko koje ste registrirali domenu. Ista situacija je i kod ugovaranja hostinga internetskih stranica. Možete to obaviti putem domaćih i stranih tvrtki, ali gore navedene prednosti su prisutne i ovdje pa svakako razmislite što vam se najviše isplati. 

Nacionalna domena za domaće tržište

Ako je vaša web stranica kojom se planirate predstaviti tržištu bazirana isključivo na ono domaće, tada je registracija nacionalne domene najbolja opcija. Tako ćete puno lakše biti prepoznatljivi domaćih potencijalnim kupcima vaših proizvoda ili usluga, jer će kad vide web stranicu s ekstenzijom .HR odmah pomisliti da je riječ o nekoj domaćoj web stranici.

Osim toga, kao primarni cilj bi vam trebao biti dolazak što više na vrh Google tražilice za neke ključne riječi koje su relevantne za vašu web stranicu. Korištenjem nacionalne domene ćete to puno lakše postići, nego ako imate .COM ili neku drugu popularnu ekstenziju.

Općenito o hostingu internetskih stranica

Osim što vam je potrebna domena, potrebno je web stranice i negdje smjestiti. Hosting internetskih stranica je usluga koju također možete ugovoriti putem neke domaće ili strane informatičke tvrtke i koja vam omogućuje da web stranice smjestite na neki server. A server je računalo koje je 24/7 spojeno na internet, što će omogućiti da vaše web stranice posjete ljudi iz bilo kojeg kraja svijeta i u bilo koje vrijeme.

Članci iz iste kategorije

Leave a Reply

Your email address will not be published.