Razlike u hrvatskom i inozemnom hostingu

Otvorili ste svoju tvrtku ili imate neku samostalnu djelatnost. A možda želite svijetu predstaviti svoje osobne stranice, svoj hobi ili nešto slično. Nakon izrade internetskih stranica, koje možete sami napraviti ili dati nekome da ih napravi za vas, potrebno ih je postaviti na Internet. Za to će vam trebati dvije usluge. Prvi je registracija domena koju će korisnik upisivati u svoj internetski preglednik da bi im pristupio. A drugi je korištenje usluga nekog hosting servisa kako bi vaše stranice bile stalno dostupne.

Hosting za smještaj

Nešto neiskusnije korisnike će možda zanimati zašto bi se koristili hosting uslugama neke tvrtke, umjesto da svoje internetske stranice smjeste na svoje računalo. Takvo rješenje je također moguće, ali u tom slučaju bi vaše računalo trebali biti stalno upaljeno kako bi vaše internetske stranice bile stalno dostupne. Takav scenarij nije prihvatljiv većini korisnika pa je puno bolje rješenje korištenje hosting usluga neke tvrtke. U tom slučaju će vaše stranice biti stalno dostupne korisnicima, a vi ćete im moći pristupiti i uređivati ih u bilo kojem trenutku, s bilo kojeg mjesta. A o svim ostalim tehničkim stvarima vezanim uz samo računalo na kojem će biti smještene vaše stranice nećete brinuti vi, već tvrtka putem koje ste ugovorili hosting.

Hrvatske i inozemne tvrtke

Velika dvojba korisnika koji se prvi put susreću s ugovoranjem hostinga odnosi se na odabir između hrvatskih i stranih tvrtki. Velikih razlika nema. Hrvatske tvrtke uglavnom nude hosting uslugu, odnosno smještaj vaših stranica na nekom poslužitelju u Hrvatskoj. To je odlično rješenje ako je vaše ciljano tržište orijentirano na Hrvatsku jer će im se vaše stranice još brže otvarati. No, ugovorite li hrvatski hosting putem neke hrvatske tvrtke imat ćete i još jednu veliku prednost, a to je jezik. Ako ćete imati bilo kakvih problema, uvijek se jednostavno možete obratiti toj tvrtki kod koje ste ugovorili hosting i to na hrvatskom jeziku. Osim toga, ukoliko je baš potrebno, neke tvrtke će poslati i svog čovjeka kod vas kako bi vam pomogao riješiti neke probleme vezane uz njihove usluge.

Ugovoranjem hostinga putem neke inozemne tvrtke ne možete očekivati takvu razinu usluge, a ujedno ćete i svu komunikaciju morati obavljati na stranom jeziku. Stoga je na svakome da odluči koja opcija mu se čini najprihvatljivija kada je web hosting u Hrvatskoj u pitanju.

Ako vam je potreban novi Samsung toner onda pročitajte gdje ga možete kupiti u našem članku tako da slijedite linku.

Članci iz iste kategorije