Hrvatski hosting najbolja je opcija za web stranice bazirane za Hrvatsku

Ovisno o tome za koje tržište planirate pokretanje web stranice, ovisi i to gdje ćete tražiti da se vaši hosting serveri nalaze. Hrvatski hosting je najbolja opcija ukoliko planirate pokretati stranicu koja će biti bazirana za hrvatsku publiku, jer će se tada hosting serveri nalaziti veoma blizu posjetiteljima. Kako bi ovaj tekst bio razumljiv i onima koji nisu previše upućeni u ove pojmove, prvo ćemo se posvetiti obrazloženju dva glavna pojma kod internet stranica, a to su internet domena i web hosting.

Što su internet domena i web hosting?

Internet domena veza je putem koje korisnik pristupa web hostingu koji mu prikazuje web stranicu. Ona je isključivo zamjena za teško pamtljiv skup brojeva koji tvore IP adresu, te jedini njen zadatak je da korisnika poveže s web hostingom.

Hrvatski hosting

Web hosting s druge strane server je na kojem su pohranjeni svi podatci vaše web stranice. On je ujedno i glavna stvar kod vaše web stranice i njegov zadatak je da u što kraćem vremenu korisniku koji pristupa vašoj web stranici pošalje podatke za njen prikaz. Upravo zbog toga za projekte kojima su planirani posjetitelji iz Hrvatske najbolji je hrvatski hosting zbog blizine.

Domene nemaju razlike ovisno o tvrtkama gdje ih registrirate, dok hosting se razlikuje od tvrtke do tvrtke.

Kako se hrvatski hosting iznajmljuje?

Za razliku od domene koja je kod svake firme jednaka, te se iznajmljuje za minimalno jednu godinu, kod hostinga je druga priča. Naime hrvatski hosting se razlikuje od firme do firme upravo zbog toga što je to računalo. Ovisi o kvaliteti koja je snaga računala, koja je brzina povezanosti internetom i slično.

Kao prednost kod iznajmljivanja također obratite pažnju i na korisničku podršku. One firme koje imaju 24/7 aktivnu podršku u znatnoj su prednosti, jer nikada neznate kada će vam biti nešto potrebno napraviti na hostingu.

Kod iznajmljivanja najčešće se nudi veći broj paketa koji se svaki razlikuju snagom i cijenom. Ovisno o projektu koji planirate ovisi i koji ćete hrvatski hosting paket odabrati, a veoma je ovo pravilno odredite kako ne biste preplaćivali jači hosting koji vam nije potreban.

Članci iz iste kategorije