Odaberite prikladan hosting za svoje potrebe

Jednom kada ste se odlučili izraditi web stranice i svoju tvrtku, svoj hobi ili sebe predstaviti na internetu, bit će vam potrebno nekoliko usluga. Prije svega, morate se odlučiti za neku domenu. Ona predstavlja ono što će korisnici upisivati u svoje preglednike kako bi došli do vaših web stranica. Zato je bitno da to bude nešto što dobro opisuje ono što se tamo nalazi, ali i da ujedno bude lako pamtljivo.

A osim toga, bit će potrebno i da svoje web stranice postavite na neki poslužitelj kako bi u bilo koje vrijeme bilo dostupne. U te svrhe morat ćete potražiti uslugu hostinga web stranica.

Velika ponuda hostinga na tržištu

Razvojem interneta i internetskih tehnologija, svjedoci smo pojave sve većeg broja tvrtki koje se bave prodajom raznih informatičkih usluga. Jedna od njih je i hosting web stranica i to je nešto što se odlično prodaje, iz razloga što je potrebno gotovo svakome tko planira nešto postaviti na internet.

Uz tu uslugu, takve tvrtke uglavnom nude i razne druge internetske usluge, poput registracije domena, ssl certifikata i slične. Trebaju li vam i te usluge, možete ih sve ugovoriti na jednom mjestu i uštedjeti vrijeme i novac.

Hosting platforme

Kada se odlučite za tvrtku putem koje ćete ugovoriti hosting web stranica, uglavnom ćete moći birati između dvije platforme:

  • Linux
  • Windows

O tome koja platforma vam najviše odgovara ovisi u čemu se izrađene vaše web stranice. Ako je riječ o primjerice programskom jeziku PHP ili nekom, danas vrlo popularnom, CMS sustavu, kao što su WordPress ili Joomla, onda biste trebali izabrati Linux platformu.

Ako su vaš web stranice pak izrađene korištenjem neke Microsoft tehnologije, tada je logičan izbor Windows platforma.

Paketi hostinga

Prilikom ugovaranja, moći ćete odabrati i nekoliko različitih hosting paketa. Oni se razlikuju po brojnim stavkama, kao što su :

  • Količina diskovnog prostora
  • Količina mjesečnog prometa
  • Broj domena koje se mogu koristiti
  • SSL certifikat, itd.

Upravo taj veliki izbor omogućava da si svaki korisnik pronađe onaj idealni paket te koristi samo one usluge koje mu stvarno trebaju. Bitno je napomenuti i da se za hosting web stranica možete obratiti nekoj domaćoj ili inozemnoj tvrtki, izbor je na vama.

 

Članci iz iste kategorije

Leave a Reply

Your email address will not be published.