Lanci za snijeg su kruna vaše sigurnosti

Svakodnevno korištenje automobila sa sobom donosi mnoštvo pogodnosti: putovanje na posao, na fakultet, ili na odmor je ugodno, brzo i efikasno bez obzira je li ljeto ili zima. No, koliko je pogodnosti vezano uz vožnju automobilom, toliko se i potencijalno štetnih događaja i rizika može pojaviti tijekom vožnje. Zima je godišnje doba koje od vozača zahtijeva puno strpljivosti i znanja, no u tome će mu ponajviše pomoći dobri lanci za snijeg.

Smanjite mogućnost prometne nezgode na minimum

Vožnja auta zimi često je vrlo zahtjevna i za iskusne vozače pa je svaka pomoć na cesti vozačima i više nego dobrodošla. Iako ste sigurno izmijenili gume na svom autu, i s ljetnih prešli na zimske, velika je vjerojatnost da u slučaju veće količine snijega niti zimske gume neće biti od velike pomoći.

Lanci za snijeg

Zbog toga su lanci odlična opcija za vožnju u iznimno snježnim uvjetima koji se obično dogode i na podosta neprohodnim prostorima. Lanci za snijeg pružit će vam zaštitu pri vožnji na snijegom okovanim prometnicama, i omogućiti vam veću kontrolu za vrijeme vožnje na snijegom i ledom okovanoj cesti. Međusobno se lanci razlikuju po razmaku unutar i na gumi, ali obično je riječ oko 1 cm.

Lanci se najčešće oko gume postavljaju sustavom zatezanja koji ih dobro pričvrsti na samu gumu, ali često se taj posao mora odraditi i ručno. Lanci su namijenjeni i za kretanje preko zaleđenih površina pa tako danas postoje i mnogi primjerci koji su posebno oblikovani da tijekom prolaza kroz snijeg usput razbijaju i led koji se sakrio ispod nanosa snijega.

Lanci za snijeg se mogu kupiti za točno određeni oblik auta

Ako želite da lanci za snijeg savršeno pristaju vašem autu kupite one koji su napravljeni baš za vaš model. Iako postoje i univerzalni lanci koji pristaju svim modelima, lanci koji su napravljeni originalno za vaš auto uvijek su sigurniji izbor.

Bitno je da su i pravilno postavljeni kako bi dobro služili svrsi, pa to prepustite stručnjacima. Vulkanizer će ih postaviti brzo i efikasno a na vama je samo da nastavite sa sigurnom vožnjom.

Članci iz iste kategorije