Reklamiranje web stranice najisplativije je putem društvenih mreža

Odlučili ste pokrenuti web stranicu i nakon što ste je napokon kreirali, uredili dizajn i objavili neke članke vrijeme je da svoju web stranicu predstavite široj publici. Ukoliko ste zadovoljni s izgledom web stranice i tekstovima i slikama na njoj, sada na red dolazi reklamiranje web stranice. Danas je u svijetu internet marketinga najisplativiji način reklamiranja putem društvenih mreža je Instagram i Facebook oglašavanje. U današnjem tekstu saznajte dva glavna načina reklamiranja i dovođenja posjetitelja do web stranice.

SEO optimizacija web stranice

Veoma je bitno da je vaša stranica optimizirana za tražilice. Preko internet tražilica dobivate najkvalitetniju posjetu, jer osoba upravo traži ono o čemu je vaša web stranica, a uz to ta posjeta je besplatna. Optimizacija za tražilice (Search Engine Optimization) je jedna od najboljih tehnika za reklamiranje web stranice. Ono što je bitno je da u tekstove web stranice uključite ključnu riječ za koju se želite nalaziti u rezultatima Google pretraživanja, kako bi Google registrirao da se tekst radi o tome. Osim toga kod SEO optimizacije bitno je da što više kvalitetnih stranica linka ka vašoj stranici, što joj diže autoritet na tražilicama.

Društvene mreže su najisplativiji način za reklamiranje web stranice

Osim SEO optimizacije, veliki dio posjete možete primati preko društvenih mreža. Danas u svijetu više od 3 milijarde ljudi koristi društvene mreže i one su odličan način za reklamiranje web stranice. Prednost kod društvenih mreža je da osim plaćenim putem i korištenjem oglasa, na njima do publike možete doći potpuno besplatno. Redovnim objavljivanjem i stvaranjem kvalitetnog sadržaja iznenadit ćete se kada vidite kako brojka lajkova ili pratioca raste.

Kvaliteta, ne kvantiteta!

Kod marketinga veoma je bitno da imate što kvalitetniju posjetu, a ne čim više posjete. Izbjegavajte korištenje senzacionalnih (clickbait) naslova za dosadne članke. Na taj način publika će zapamtiti vašu web stranicu kao nepouzdanu i više neće odlaziti na nju. Kvalitetni članci skupljaju kvalitetnu posjetu, te navode ljude na dijeljenje sadržaja, a to je upravo najbolji oblik marketinga. Pružite zajednici kvalitetan i koristan sadržaj i reklamiranje internet stranice mogu obavljati vaši čitatelji za vas!

Članci iz iste kategorije