Odabir i održavanje vrtne garniture

Vrtne garniture su veoma popularne kod uređenja okućnice, jer ju čine odličnim mjestom za opuštanje tijekom ugodnih proljetnih i ljetnih noći. Ljudi koji žive u kućama i imaju okućnicu, nerijetko muku muče oko njenog uređenja i održavanja, stoga ćemo vam kroz današnji tekst pomoći uz odabir i održavanje vrtne garniture. Nastavite čitati i saznajte sve o uređenju okućnice. 

Uređenje okućnice

Prva stvar koju morate učiniti prije odlaska u kupnju drvene vrtne garniture ili od nekog drugog materijala je isplanirati cijeli prostor okućnice. Tako ćete znati koje su vam dimenzije potrebne, te koji tip garniture za vrt odabrati. Ova 3 koraka će vam pomoći u planiranju uređenja:

  1. Isplanirajte mjesto za vrtnu garnituru i stol. Idealno mjesto je ravno, s tvrdom podlogom. Ako se u okućnici nalazi kamin, izbjegavajte mjesto preblizu njemu, kako gostima ne bi smetao dim.
  2. Odredite raspored rasvjete u okućnici i ostalih stvari koje će se nalaziti na njoj, poput primjerice suncobrana.
  3. Izmjerite dimenzije prostora gdje planirate staviti garnituru za vrt i prema tim dimenzijama birajte.

Nakon što ste odradili ova 3 koraka, spremni ste za odabir. 

Drvene vrtne garniture
Redovno održavanje je neophodno za dugotrajnost garniture.

Drvene vrtne garniture

Drvene vrtne garniture su najbolji odabir, jer drvo samo po sebi pripada prirodi. Umjetni materijali se nikada neće dobro uklopiti u okućnicu, kao što će drvo, no to sa sobom nosi određenu cijenu i brigu. Osim što su garniture za vrt od drva skuplje, o njima je potrebno voditi redovnu brigu. 

Drvo je veoma osjetljiv materijal, a dugotrajno izlaganje vlazi, suncu i raznim drugim promjenama vremena može ga uništiti. Prilikom odabira, obratite pažnju na više različitih garnitura, te odaberite onu koja će se najbolje uklopiti.

Održavanje drvene garniture za vrt

Redovno održavanje je neophodno za dugotrajnost garniture. Slijedite ovih nekoliko koraka kako bi vaša garnitura trajala što dulje:

  • Premažite drvo s odgovarajućim uljem, koje će ga štititi.
  • Temeljito čistite namještaj sa sredstvima prilagođenim za drveni namještaj.
  • U slučaju da na određenim dijelovima primijetite da drvo tamni, tada otopina s klorom može pomoći. Ako ne pomaže, bitno je da zahvaćene dijelove ispolirate, jer će se oni širiti. 
  • Spremajte garnituru po zimi ili pokrivajte, kako bi se izbjeglo štetno djelovanje sunca, kiše i drugih nepovoljnih uvjeta.

Pročitajte sljedeći članak: Radne hlače su veoma korisne za skladištare

Prije svega, neophodno je napomenuti da je glavna stvar koju omogućuju radne hlače zaštita.

Garniture za vrt na internetu

Na internet stranici dom24.hr možete pronaći kvalitetne vrtne garniture od drva za vašu okućnicu. Kupnja putem interneta je danas veoma popularna, a na stranici osim slika putem kojih možete vidjeti kako one izgledaju, u opisu svakog proizvoda pogledajte detalje oko materijala i dimenzija. Jednostavno naručite sve što vam je potrebno i bit će dostavljeno na vašu adresu.

Čitajte i sljedeći članak: Ogledalo za kuću ili stan

Članci iz iste kategorije