Dugoročno isplativ izbor za kupnju namještaja

Osim odabira modela, opcija podizanja uzglavlja i razvlačenja, prilikom kupnje kutne garniture važno je razmisliti i o materijalu.  Ista stvar vrijedi i kada se kupuju trosjedi ili dvosjedi. Najčešće je izbor između kože i tkanine. Kada govorimo o koži, ona je vrlo zahvalna za održavanje jer dobro podnosi vanjske utjecaje te može vrlo dugo trajati ukoliko se održava u skladu s uputama proizvođača. Koža je ujedno dobra zato što odgovara i moderno i klasično uređenim interijerima.

Kutne garniture od vrhunske tkanine
Kutne garniture za dnevni boravak

Ukoliko birate tkaninu, a imate djecu, važno je da izaberete tkaninu koja se lako čisti, koja ne upija tekućine i ima visoku otpornost na habanje. Isto tako, pri odabiru tkanine kojom će vaš namještaj biti presvučen, dobro je najprije opipati tkaninu i odabrati onu koja je najugodnija na dodir jer ćete ipak na njoj provoditi vrijeme pa ne bi bilo dobro da zahtijeva stavljanje dodatnih navlaka.  

Pročitajte sljedeći članak: Komode su idealne za popunjavanje prostora

Prilikom uređenja stana možete se odlučiti za komode za hodnik, spavaću sobu ili kupaonicu. One su praktičan komad namještaja koji će vam poslužiti za odlaganje stvari koje često koristite, kako bi vam uvijek bile nadohvat ruke.

Kombinirani komadi namještaja

Vrlo često korisnici dvoje oko toga što im bolje odgovara i što kupiti, primjerice dvosjed, trosjed, fotelju ili nešto drugo. Stručnjaci iz internetske trgovine Dom24 savjetuju kako je u tom slučaju najlakše donijeti odluku uz pomoć tlocrta i 3D vizualizacije prostora i željenih komada namještaja.

Video: Najboljih 67 ideja za dizajn dizajna kutnih garnitura u obliku slova U

Također se savjetuje da se prilikom planiranja obvezno računa 50 do 60 centimetara koji su potrebni za normalan prolaz odrasle osobe između namještaja, dok je za razmak između stolića i namještaja potrebno ostaviti nešto manje mjesta. 

Čitajte i sljedeći članak: Sve veća zastupljenost toplinskih pumpi u kućanstvu

Toplinske pumpe za kućanstvo rade na sličnom principu kao i hladnjak, samo na obrnuti način. Hladnjak hladi, dok toplinske crpke griju.

Ukoliko kutnu garnituru smještate u prostor, a ne uz zid, odličan odabir za vas mogu biti modeli s pomičnim jastucima, odnosno naslonima. Dubina sjedišta takvih modela je od 115 do 125 cm unutar kojih se mogu pomicati nasloni.

Pročitajte sljedeći članak: Kvalitetni božićni ukrasi za dom

Prosinac donosi mnoge razloge za sreću i veselje, a jedni od glavnih je Božić i advent te božićni ukrasi koji bude sreću kod mnogih. Sve je posebno za vrijeme 12-tog mjeseca, kada su gradovi okićeni i rasvijetljeni te svuda vlada poseban duh dolaska Božića.

Članci iz iste kategorije