Važno je sudjelovati i zabaviti se

Društvene igre su pojedinačna ili grupna natjecanja koja, osim pobjedom ili gubitkom, vrlo često rezultiraju i velikim brojem komičnih situacija. One se najčešće igraju kako bi se prikratio višak slobodnog vremena, posebno u vremenu pandemije kakvo je današnje vrijeme. 

U njima najčešće sudjeluje veći broj igrača čime je i sama atmosfera igre bolja i zabavnija, nevezano uz to tko je pobijedio, a tko izgubio.

Igra koja je zaludjela cijeli svijet

Među najpopularnije društvene igre se uvijek ubraja i danas je jedna od najpopularnijih u svijetu. Smišljena je 1935. godine, a pretpostavlja se da ju je do danas odigralo oko 750 milijuna ljudi. Njezino trajanje je najmanje sat i pol, no vrlo često ona traje i po nekoliko sati, što se onda navodi i kao jedna od njezinih najvećih mana. Cilj igre je zaraditi što više novca i zakupiti što veći dio imanja.  Njezino ime dolazi od ekonomskog pojma monopol koji označava dominaciju jednog igrača. Minimalan broj igrača je dva, a maksimalan osam.

Društvene igre
Društvene igre se najčešće igraju kako bi se prikratio višak slobodnog vremena

Tko ne riskira, ne profitira

Iduća vrlo popularna društvena igra je Rizik. Ona se igra na ploči te kao i Monopoly može trajati i nekoliko sati. Pripada strateškim društvenim igrama, iako je ipak kocka ta koja određuje sudbinu igrača. Rizik igra od dva do šest igrača, a cilj je napasti protivnički teritorij i osvojiti ga.

Vrijeme je nemilosrdno uz Pictionary

Iduća vrlo popularna je Pictionary, a igra se na ploči i to na način da se baca kocka i, ovisno o polju na koje igrač stane, igrač mora pogađati ili crtati zadani pojam. Crtanje i pogađanje je vremenski ograničeno, a njega mjeri pješčani sat. Ovo je jedna od društvenh igara koju možete igrati i bez ploče tako da sami improvizirate šest područja sa zadanim pojmovima koje ćete pogađati u parovima. Za tu improvizaciju će vam trebati papir, dvije olovke, barem četiri igrača (dva para), štoperica i malo mašte. 

Zabava za sve generacije

Vrlo popularna, nešto staromodnija društvena igra koja svoje početke bilježi u nekomercijaliziranom izdanju je Pogodi tko si. Ona se igra na način da osoba na svojoj igraćoj ploči ili post-it papiriću dobiva ime osobe koju mora pogoditi postavljajući pitanja o njezinom spolu, dobi, rasi, boji kose, očiju i slično. Pitanja moraju biti vrlo jasna, a dopušteni odgovori su „da“ i „ne“. Kada igrač dobije negativan odgovor na svoje pitanje, igru nastavlja drugi igrač. 

Članci iz iste kategorije