Hrana za pse osjetljivog želuca

Pas je čovjekov najbolji prijatelj. Nekada davno, psi su služili da čuvaju kuću i borave u kućici u dvorištu. Ipak, već dugo vremena nije tako. Psi danas žive u stanu zajedno sa svojim vlasnicima, spavaju s njima u krevetu i jedu zajedno s njima. Svi vlasnici pasa žele najbolje za svoje pse, u svakom smislu, pa ih treniraju, šetaju, igraju se s njima i brinu se o njihovom zdravom rastu i razvoju. 

To uključuje i hranjenje psa s hranom koja mu najbolje odgovora. Neki psi, bez nekog očitog razvoja, mogu razviti alergiju na određenu hranu, pa postoji posebna hrana za pse s alergijama. Između ostalog, postoji i hrana za pse bez žitarica. 

Zašto dati psu hranu za pse bez žitarica

Hrana za pse bez žitarica prilagođena je psima koji pate od alergije ili imaju intoleranciju na žitarice. To je zapravo hrana za pse bez glutena, jer psi, kao i ljudi, mogu razviti intoleranciju na gluten. 

najbolja hrana za pse bez žitarica
Pse koji pate od alergije ili imaju intoleranciju na gluten, najbolje je hraniti sa hranom za pse bez žitarica.

Ipak, hranu za pse bez žitarica mogu konzumirati i psi bez alergija, ukoliko njihov vlasnik želi da pas ima prehranu što sličniju onoj kojoj bi imao u prirodi, odnosno prehranu bogatu proteinima. 

Pazite na ugljikohidrate u hrani za pse 

Vlasnici pasa često se odlučuju prebaciti svog psa na hranu bez ugljikohidrata kako bi smršavio, bio zdraviji i lakše se kretao. Ipak, važno je napomenuti da hrana za pse bez žitarica ne znači da je ta hrana bez ugljikohidrata

Umjesto uobičajenih žitarica, ona sadrži krumpir, jabuke i grašak koji nadomještaju dnevnu potrebu psa za ugljikohidratima. Zato takva pseća hrana ne može štetiti psu, ali možda nije najbolja opcija ukoliko psa želite staviti na dijetu. 

Kako odabrati najbolju pseću hranu bez žitarica

Različiti psi, baš kao i različiti ljudi, imaju različite prehrambene potrebe. Odnosno, ne postoji jedna vrsta hrane koja bi savršeno odgovarala svakom psu. Prije kupnje pseće hrane bez žitarica za vašeg psa, potrebno je informirati se o toj vrsti prehrane te pronaći idealnu ravnotežu za potrebe vašeg psa. 

Essential hrana za pse bez žitarica pravljena po BOF principu ishrane

Za sve dodatne informacije uvijek je korisno obratiti se veterinaru koji će vas posavjetovati u vezi daljnjih koraka. A isto tako, kupnjom u specijaliziranim trgovinama koje prodaju hranu i opremu za kućne ljubimce možete od prodavača zatražiti savjet jer tamo nerijeko rade stručne osobe koje će vam sigurno pomoći savjetom.

Članci iz iste kategorije