Vanjska svjetla za atraktivniji eksterijer

Na prvi pogled, može se činiti da su vanjska svjetla rezervirana samo za one s velikim vrtovima i trijemovima, ali to nije tako. Ona se mogu postaviti i na balkone i terase, ne samo kako bi ih osvijetlili, već i kako bi unaprijedili njihov izgled. 

Uz malo truda, balkon može postati ugodni kutak za opuštanje. Vanjska svjetla na trijemovima i u vrtovima ne služe samo za stvaranje ugodne atmosfere, već mogu služiti i kao dodatna zaštita. Uz to, ona ispred vrata olakšavaju život sprečavajući dugotrajne potrage za bravom, ključem ili zvonom. 

Veliki izbor vanjskih svjetala 

Na tržištu postoji širok izbor vanjskih svjetala, ovisno o potrebama i željama kupca. Vanjska svjetla mogu se podijeliti na:

  • Zidna 
  • Stojeća 
  • Ugradna 
  • Solarna 
  • Reflektore
  • Modele sa senzorom
  • Svjetlosni stupovi 
  • Lampioni

Prilikom kupnje, bilo u fizičkoj ili internetskij trgovini, moguće je osjećati se “zatrpano” s izborom, ali važno je voditi računa prvotno o svojim potrebama, ali i željama. 

Kako odabrati rasvjetu za eksterijer

Kako bi izbor vanjskog svjetla bio lakši, važno je znati ponešto o svrsi svake vrste. Ispred garaže najbolje je postaviti vanjska svjetla na senzor koja će se paliti kada se osoba približi. Za velike vrtove idealni su svjetlosni stupovi koji mogu osvjetlili velike površine. Za uštedu električne energije najbolja su solarna vanjska svjetla koja se pune na svjetlu i nisu im potrebni kabeli. 

vanjska svjetla će podići vanjski prostor na višu razinu
Vanjska svjetla za stvaranje ugodne atmosfere.

U slučaju da vam je estetika na prvom mjestu i ne želite beskrajne kabele koji će narušavati izgled vašeg vrta, osim solarnih tu su i LED vanjska svjetla koja rade na baterije. Za romanični uređaj idealni su lampioni koji će bilo koji vanjski prostor podići na višu razinu. U svakom slučaju, za svakoga se može naći savršeno rasvjetno tijelo, koje savršeno odgovara njegovim željama i potrebama.

Važna napomena za kupnju rasvjetnih tijela

Pri kupnji vanjskog svjetla, najvažnije je voditi računa o tome da su ta svjetla prilagođena vanjskoj upotrebi. Potrebno je razmisliti i o klimi u kojoj živite, o tome koliko često padaju kiša ili snijeg te koliko jako sunce grije. U ovisnosti o tome, potrebno je provjeriti jesu li vanjska svjetla vodootporna, odnosno kolikoj najvišoj temperaturi mogu biti izložena.

50+ najboljih ideja kako instalirati vanjska svjetla

Vanjska svjetla s previše detalja mogu biti u opasnosti ako zapuše jači vjetar te je u tom slučaju minimalizam bolji izbor. Važno je ne stavljati izgled ispred praktičnosti, kako vam rasvjetno tijelo ne bi bilo samo trošak koji ničemu neće pridonijeti.

Članci iz iste kategorije