Cannondale bicikli su proslavljeni zbog okvira

U svijetu se vrlo često događa da neka tvrtka započne svoj rad proizvodnjom jednog proizvoda, a zatim da se prebaci na proizvodnju nekog drugog proizvoda. Ista situacija dogodila se s tvrtkom Cannondale koja je u svojim počecima prodavala alat i opremu za kampiranje, no kasnije je kao drugi posao počela proizvoditi bicikle. 

Prvi Cannondale bicikl na tržištu se pojavio 1971. godine, a razlog zbog kojeg su stekli planetarnu popularnost su njihovi okviri od aluminija koji su bili prvi takvi lagani okviri na tržištu. Oni su i danas najpoznatiji u svijetu biciklizma, zbog čega ova tvrtka prednjači u proizvodnji bicikala.

Cannondale ima brojna priznanja

Nakon što je ova tvrtka započela s proizvodnjom bicikala i proizvela bicikle od aluminijskog okvira koji su bili najbolji do tada na tržištu, počela je dobivati brojne nagrade i priznanja upravo zbog tih okvira. Razlog toga svakako je u tome što su do tada bicikli bili napravljeni od čeličnih okvira koji su bili znatno teži, što je onemogućavalo brzu i laganu vožnju bicikla, što je posebno bitno ukoliko govorimo o profesionalnim biciklistima. 

Cannondale bicikli proglašeni su jednima od najboljih na svetu.
Danas Cannondale bicikle voze i rekreativci i profesionalni biciklisti, a tvrtka ne prestaje dobivati odličja i nagrade.

Zbog svoje lakoće materijala, aluminijski Cannondale biciklistički okviri proglašeni su jednima od najboljih na svijetu. O tome koliko dobre bicikle proizvodi ova tvrtka govori činjenica da su brojni profesionalni biciklisti svjetskog glasa počeli voziti svoje utrke upravo na njihovim biciklima. Danas Cannondale bicikle voze i rekreativci i profesionalni biciklisti, a tvrtka ne prestaje dobivati odličja i nagrade.

Performanse Cannondale bicikla

Osim toga što su Cannondale bicikli vrlo lagani i jednostavni za vožnju, za što je zaslužan njihov lagan aluminijski okvir, oni se također izdvajaju i prema brojnim drugim čimbenicima. Kao najveće prednosti Cannondale bicikala stručnjaci izdvajaju:

  • Njihovu snagu
  • Njihov atraktivan izgled
  • Njihovu izdržljivost

Zbog svoje snage i izdržljivosti, Cannondale bicikli su odlični za rekreativce i za profesionalne bicikliste, dok njihov atraktivan izgled privlači ljude različitih životnih dobi. 

Izvrsno ulaganje za bicikliste

Ako ste ljubitelj brdskog biciklizma, tada Cannondale ima nešto i za vas. Naime, osim svojih modela cestovnih bicikala, proizveo je i brdske bicikle koji su namijenjeni za zahtjevnije terene. Ono što izdvaja brdske bicikle od drugih brdskih bicikala je njihov niski okvir koji dobro amortizira udarce kao i njihovi armirani kotači. 

Cannondale proizveo je i brdske bicikle koji su namijenjeni za zahtjevnije terene.

Ovisno o tome na kojoj ćete se vrsti brdskih terena voziti s Cannondale biciklima možete odabrati između tri podvrste njihovih brdskih bicikala koji su namijenjeni trima različitim brdskim terenima.

Članci iz iste kategorije