Oprema za kampiranje bez koje ne možete

Kampiranje je mnogima jedno od najdražih vrsta opuštanja tijekom praznika – bliski dodir s prirodom, daleko od užurbanih gradskih ulica pravi je melem za dušu. Ipak, kako bi kampiranje bilo što ugodnije, važno je pronaći kvalitetnu i dugotrajnu opremu za kampiranje.

Osim važnih osnovnih stvari poput šatora i vreća za spavanje, za lakše kampiranje svoju opremu važno je nadopuniti i sitnicama koje će vas pripremiti za sve situacije. Srećom, danas je sve lako dostupno u brojnim specijaliziranim trgovinama.

Kampiranje ovisi o godišnjem dobu

Prije svega, kada se kupuje oprema za kampiranje važno je na umu imati godišnje doba u kojemu planirate kampirati. Što se šatora tiče, to znači da trebate pronaći šator koji je dovoljno velik, ali ima i dovoljnu zaštitu od vjetra, kiše i snijega. Isto vrijedi i za vreću za spavanje. S obzirom na godišnje doba u kojemu planirate kampirati, važno je pronaći vreću za spavanje koja će ponuditi dovoljno zaštite od hladnoće, vjetra i vlage.

Kvalitetna oprema za kampiranje
Oprema za kampiranje – šator

Uz to, svoju opremu za kampiranje možete nadopuniti dodatnim madracem na napuhavanje, ako veličina prtljage koju nosite sa sobom nije problem. Osim što će spavanje biti udobnije na madracu, on će ponuditi i dodatan sloj zaštite između vas i hladnog tla. Uz to, opremu za kampiranje također povećajte dodatnim dekama i toplom odjećom u zimskim mjesecima, dok za ljeto potražite lagane i prozračne materijale.

Sitnice koje su bitne pri kampiranju

Osim samog šatora i vreće za spavanje, za ugodan kamping potrebne su vam i mnoge druge sitnice. Prije svega, važno se oboružati znanjem. Osim karte i GPS-a, dobro je unaprijed provjeriti gdje je najbliže mjesto, trgovina, bolnica, izvor vode i slične važne stanice na putu za kampiranje.

Nadalje, po ljeti pogotovo, važno se oboružati sprejem protiv kukaca – kampirate li u prirodi, to će vam biti jedan od najvažnijih dijelova opreme za kampiranje. Dobro je pri ruci uvijek imati i ceradu. Osim što je možete koristiti kao dodatnu zaštitu od kiše nad šatorom, možete ju također postaviti i na vlažnu zemlju ispod šatora, ili ju pak iskoristiti za stvaranje dodatnog hlada oko šatora. Uz ceradu, potpuna oprema za kampiranje trebali bi sadržavati i:

  • užad
  • baterijske lampe
  • karabinere 

Oni vam nude mnoge mogućnosti korištenja te vam mogu pomoći na razne načine, bez obzira u kakvom okruženju kampirate.

dječji bazeni

Dječje radosti na dječjim bazenima

Kada biste djecu pitali koji je idealan godišnji odmor za njih, to bi svakako bili zabava na bazenima za djecu. Naime, oni su vrlo zanimljivi i interaktivni, zbog čega ih sva djeca vole.

Članci iz iste kategorije